Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda 2020/21 del 3: Godkänd säsong, med darr på ribban

Vi har kommit till den avslutande delen i vår säsongssammanfattande frågelåda. Den här gången fokuserar vi på vår tränare och kommer dessutom med vårt helhetsomdöme för säsongen.

Generellt, hur bedömer du Ole Gunnar Solskjaers säsong?

Jonathan Gren: Upp och ner. Uselt i början men det blev bättre med tiden. Har fortfarande mina reservationer om han är tränaren som tar oss till vår nästa titel, då han fortfarande måste bättra sig när det kommer till att göra justeringar i matcher såsom byten etc.

Mikael Österdahl: Emellanåt bra, emellanåt dålig. Sammantaget gör den klara andraplatsen i ligan att han precis når upp till godkänt. Bättre är nästan omöjligt om du inte leder Manchester United till en titel.

Peter A Lilja: Måste väl säga bra utan extra krydda.

Sebastian Nemorin: Betyg 1-10 = 6,5 – 7. Förlorade ännu en final, en del sådär insatser till och från, blev utskolad taktiskt i EL finalen tex.

Elias Hallström: Godkänd men inte mer. Cupspöket måste jagas bort för att det ska bli högre.

Gustav Brinck-Larsen: Sammantaget ganska på pricken godkänd. Oftast högt, men vid tillfällen också alldeles för lågt. Utvecklingen av klubben i rätt riktning fortgår ju dock, och det är ju alltid bra.

Marcus Eriksson: Godkänd men inte mer än så. Hade fått ett VG om vi lyckats ta en titel. Nu blev det inte så och därför stannar betyget på ett G.

Marcus Beijar: Den är godkänd, men inte mer än så.

När det gick som sämst i början av säsongen, tror du att han var nära att få sparken?

Jonathan Gren: Nej faktiskt inte. Jag tror att om det hade fortsatt fram till jul så hade det funnits en chans, men inte innan det.

Mikael Österdahl: Jag tror inte att det någonsin var uppe för diskussion.

Peter A Lilja: Nej.

Sebastian Nemorin: Borde nog varit, men sanningen är nog att han satt ganska säkert.

Elias Hallström: Han borde varit nära. Men är tämligen övertygad om att det aldrig var det.

Gustav Brinck-Larsen: Om han var det är det bisarrt.

Marcus Eriksson: Nej det tror jag faktiskt inte. Känns som att han har styrelsens förtroende fullt ut och jag tror att för att han ska sparkas mitt under en säsong ska det till något utöver det vanliga.

Marcus Beijar: Nej, jag tror inte att Solskjaer ”kommer att få sparken”. Jag tror att han kommer att ”avgå själv” någon gång de kommande åren.

Vem var säsongens manager i Premier League?

Jonathan Gren: David Moyes. Tycker att han gjorde ett väldigt bra jobb att få West Ham till en sjätteplats med en trupp som som inte hör hemma så högt upp i tabellen.

Mikael Österdahl: Går det verkligen att svara David Moyes? Jo, det gör det.

Peter A Lilja: Tomas Tuchel trots kort bedömningsperiod

Sebastian Nemorin: Thomas Tuchel, fantastiska resultat på ganska kort tid.

Elias Hallström: David Moyes. Ett lag som West Ham ska inte kunna utmana om Champions League. Särskilt inte med en tränare som Moyes när året är 2021.

Gustav Brinck-Larsen: David Moyes får det bli. Tog ett av många bottentippat West Ham och gjorde dem till ett lag som länge utmanade om CL-platser.

Marcus Eriksson: Pep Guardiola. Tyvärr. Imponerande hur han hela tiden får sina lag att utvecklas och bli bättre. Fått ett defensivt svagt lag till att bli ett av Europas bästa defensiva lag i år. Ska ha credd för det han åstadkommit och fortsätter att åstadkomma.

Marcus Beijar: Pep Guardiola. Inget snack.

Vilka managers borde skämmas för sitt arbete under säsongen som gick?

Jonathan Gren: José Mourinho och Mikel Arteta.

Mikael Österdahl: José Mourinho och Jürgen Klopp. Framför allt Mourinho. Att han fortfarande får toppjobb (nåja) är fullständigt obegripligt.

Peter A Lilja: Starkt ord, svårt. Men Mourinho gör väl ingen glad så ofta.

Sebastian Nemorin: Troligtvis Chris Wilder och Frank Lampard, men det är en svår säsong med pandemi osv, så svårt en sån här säsong.

Elias Hallström: I brist på andra förslag, José Mourinho.

Gustav Brinck-Larsen: José Mourinho. Mer behövs inte va?

Marcus Eriksson: Vet faktiskt inte. Lägger inte så mycket energi på de andra tränarna. Men kanske José Mourinho, Mikael Arteta och Chris Wilder,

Marcus Beijar: Frank Lampard och José Mourinho.

Manchester City vann ligan. Kommentar på det?

Jonathan Gren: Det var väntat men är ändå lika irriterande varje gång.

Mikael Österdahl: Sportswashing fungerar.

Peter A Lilja: Nej.

Sebastian Nemorin: Sett till trupp och tränare, ändå helt rättvist. Visar nog att förra året var mer en säsong då inte allt klaffade. Ett bygge som varit och kommer vara i toppen en tid framåt.

Elias Hallström: Självklart inte.

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Marcus Eriksson: Helst inte faktiskt.

Marcus Beijar: Nej.

Fulham, West Bromwich och Sheffield United åkte ur. Kommer du att sakna något av lagen?

Jonathan Gren: Jag kommer att sakna Fulham då jag tycker att Scott Parker gjorde ett respektabelt jobb med truppen som han hade.

Mikael Österdahl: Craven Cottage är alltid saknad.

Peter A Lilja: Nja, West Brom känns som en anrik klubb men Brentford blir kul.

Sebastian Nemorin: Tyckte ändå Fulham spelade bra fotboll stundtals, men inga lag jag kommer sakna.

Elias Hallström: Om jag ska sakna något av dem så är det Fulham. Det känns som att de ofta har något att bygga på (till skillnad från de andra dassgängen) men i slutändan skiter det ju sig ändå alltid.

Gustav Brinck-Larsen: Nej det kan jag inte påstå.

Marcus Eriksson: Nja, egentligen inte. Kanske Fulham, alltid gillat dem av någon anledning. Förmodligen för att Dimitar Berbatov spelat där.

Marcus Beijar: Jag tycker att West Bromwich borde spela i Premier League, men de övriga får gärna packa ihop.

Norwich, Watford och Brentford gick upp. Tankar om det?

Jonathan Gren: Ska bli kul att se Brentford i Premier League men det ska också bli intressant att se hur Ivan Toney kommer prestera i den högsta ligan.

Mikael Österdahl: Jag gillar när den som agerar smart under lång tid når framgång. Således tycker jag att det är skoj att Brentford går upp. Samtidigt är det ju bittert, för om vi bara var hälften så smarta skulle vi vinna allt varenda säsong med vår budget.

Peter A Lilja: Kul med Brentford, Watford är en anrik klubb så kul att ha dem tillbaka med.

Sebastian Nemorin: Kul att ha Watford tillbaka men även roligt att få se ett Brentford som gått väldigt bra få kämpa i Premier League.

Elias Hallström: Norwich välkomnar jag tillbaka. Ett offensivt, roligt, men även naivt lag. Dessutom brukar de agera slagpåse mot United, så det är ju positivt. Brentford kan bli spännande men tror inte de håller över en hel säsong. Watford? Jublar väl inte direkt.

Gustav Brinck-Larsen: Watford är för mig ett lag som skall vara i PL, så välkomna tillbaka. Norwich och Brentford jobbar bra, och det är ju kul när sånt ger utdelning.

Marcus Eriksson: Kul med Brentford! Alltid roligt med nya bekantskaper i Premier League. Inte sett så mycket av Brentford men av det jag hört är det ett lag som vill spela fotboll och göra sin grej. Ska bli intressant att följa.

Marcus Beijar: Jag vill ju ha Nottingham i Premier League. Jag vill också se Sunderland åka ur Premier League och jag förstår mig absolut inte på Brentford. Så nä, jag gillar inte alls det här.

Vad blir ditt helhetsomdöme av Uniteds säsong?

Jonathan Gren: En bra säsong som hade kunnat bli riktigt bra om man hade vunnit EL-finalen. Man behöver dock några förstärkningar om man ska utmana om PL-titeln nästa säsong.

Mikael Österdahl: Den tämligen klara andraplatsen gör att säsongen precis når upp till godkänt. Men vi måste börja vinna nu.

Peter A Lilja: En starkt G.

Sebastian Nemorin: 1-10= 7. Man kom tvåa i ligan, en riktig kaotisk säsong. Vann ingenting. Var ibland högt och lågt i prestationer.

Elias Hallström: Godkänd. En straffsparksläggning från ett högre betyg.

Gustav Brinck-Larsen: Man överpresterade i ligan, men borde kunnat få med sig en cup. Klart godkänd sammanlagt ändå.

Marcus Eriksson: Godkänt. Som sagt ovanför, en titel och betyget hade varit VG. Men så blev det inte och då stannar det på ett G. Hade kunnat bli en mycket bättre säsong men laget vek tyvärr ned sig i avgörande situationer. Exempelvis Champions Leagues gruppspel, Europa League-finalen och den svaga formen vid serieledning i januari.

Marcus Beijar: Godkänd, med darr på ribban.

Vad har du för önskemål inför nästa säsong?

Jonathan Gren: Sancho, Varane och en hållande mittfältare. Vill inte heller se att McTominay och Fred spelar en enda match tillsammans nästa säsong.

Mikael Österdahl: Att vi värvar för att vinna och hittar en struktur för att städa av de dåliga lagen.

Peter A Lilja: Att Ole vågar göra fler byten och att vi tar bättre hand om fasta situationer mot oss. Önskar som alltid att Maguire vinner skytteligan.

Sebastian Nemorin: Att man fortsätter bygga truppen med unga duktiga spelare och faktiskt skaffar sig pannbenet för att börja vinna lite titlar.

Elias Hallström: Att Solskjaer stakar ut en tydlig riktning och i någon mån sätter ett vettigt grundspel. Också att vi bärgar en titel. Om det så är energidryckscupen.

Gustav Brinck-Larsen: En Premier League-titel.

Marcus Eriksson: Minst tre värvningar som ska gå rätt in i elvan. Minst en titel och att i minsta fall vara med i en titelstrid fram till i april månad. Måste ta de stegen nu. Så klart avancemang från gruppspelet i Champions League också.

Marcus Beijar: En titel. Och Jadon Sancho.