Förhandlingar är fel ord; Turkisk mittback på gång?

Dagens nyhetssvep är kort men naggande gått. Först har vi en uppdatering kring Jadon Sancho, innan ett rykte om en ny mittback avslutar svepet.

Förhandlingar är fel ord

Den här punkten skulle lika gärna kunnat heta ”Dagens Sancho”, för det är precis vad det är. Idag är det, som så många gånger förr, vår norske vän Jan Åge Fjørtoft som står för beskeden, och de är dessa:

  • United gav för tio dagar sedan ett seriöst bud på 70 miljoner euro. Inte via mellanhänder, utan ett seriöst bud.
  • Dortmunds svar är att de skall ha 90 miljoner euro plus bonusar, annars stannar Sancho, och något nytt bud skall inte ha kommit efter det.

I morse tweetade Fjørtoft en liten uppdatering, där han säger att ”förhandlingar” är fel ord i vad som händer nu. Dortmund kommer sälja om de får 90 miljoner pund plus bonusar, och att United vet om detta och jobbar internt för att få till den finansiella strukturen på övergången.

Varför detta tar sådan tid kan vi bara spekulera i, men det verkar ju inte omöjligt att få till övergången.

Turkisk mittback på gång?

Dagens andra nyhet är även den ett transferrykte.

Den kommer från källor vars trovärdighet vi inte har helt koll på, så därför nöjer vi oss krasst med att konstatera att det ryktas tt United snart skall börja prata med Leicester City om en eventuell värvning av deras turkiske mittback Caglar Söyüncü.

Söyüncü är 25 år gammal och har spelat i Leicester sedan 2018, dit han kom från SC Freiburg. I skrivande stund spelar han för Turkiet i EM, där han startade samtliga tre matcher i vad som ser ut ett rikigt flopp-EM för turkarna.

Även Chelsea skall vara intresserade av honom.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS