Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

EM-kollen: Maguire gör comeback och en Pogba i världsklass mot Portugal

I denna upplaga utav EM-kollen tar vi en titt på de sista gruppspelsmatcherna där vi har en mängd av Manchester United-spelare att prata om. Vi ska ta en titt på Harry Maguire som gjorde sin comeback efter en lång skadeperiod, och även på Luke Shaw som imponerade igen. Vi tar också upp Victor Lindelöf och hans Sverige som är vidare till åttondelsfinal, och även Paul Pogba som visade sig från sin bästa sida i matchen mot Portugal.

McTominay och Skottland ute ur EM

Manchester Uniteds Scott McTominay spelade 90 minuter i Skottlands 3-1 förlust mot Kroatien. Detta betyder nu att man är ute ur mästerskapet efter att bara ha skrapat ihop en poäng på sina tre matcher. 

Om vi fokuserar på McTominays insats så var den på det hela taget okej. Personligen tycker jag att han blev satt i en dålig situation som mittback då jag tror att han hade kunnat tillföra mycket mer om han hade fått spela högre upp i planen.

Maguire briljerade i sin comeback

England är vidare till slutspel, och man är det som gruppetta efter 1-0 segern över Tjeckien under tisdagen. 

Vi fick se tre Manchester United-spelare få speltid, där den mest anmärkningsvärda ändå var Harry Maguire, som var tillbaka på planen efter en relativt lång skadeperiod. Mittbacken visade inte på någon som helst ringrostighet utan var faktiskt en av de bästa spelarna på planen. 

Vi fick också se Luke Shaw starta sin andra raka match och han visade återigen att han, enligt mig ska vara Englands förstaval på vänsterbackspositionen. Vi fick se prov på hans offensiva kvalitéer redan i den tredje minuten, när han hittade Raheem Sterling i djupled, som tyvärr inte kunde förvalta chansen, utan träffade stolpen istället. 

Marcus Rashford fick återigen starta matchen på bänken, men fick komma in i den 67:e minuten när han ersatte just Sterling. 

Lindelöf och Sverige till åttondelsfinal

Efter en rafflande 3-2 seger över Polen är Sverige vidare till åttondelsfinal. Manchester United-spelaren Victor Lindelöf spelade alla tre matcher, där han imponerade i de två första, men hade en del problem med en viss Robert Lewandowski i dagens match. Man lyckades dock knipa segern, och kommer nu att få möta Ukraina i åttondelen.

Sammanfattningsvis så har Lindelöf varit väldigt bra i gruppspelsmatcherna. Som sagt så hade han dock lite problem i dagens match, men sett över tre matcher så var han extremt stabil och utan tvekan en utav Sveriges absolut viktigaste spelare.

Pogba världsklass när Frankrike avancerar

I 2-2 mötet mellan Portugal och Frankrike fick vi återigen se en Paul Pogba i världsklass, och det är faktiskt svårt att sätta ord på just hur bra han var i dagens match. Vad man kan säga är att han var involverad i nästintill allt som Frankrike skapade framåt, vilket ändå säger ganska mycket.

Det blev en assist för Fransmannen efter att han hittade Karim Benzema med en av sina patenterade djupledsbollar, som i sin tur satte bollen perfekt vid den bortre stolpen. Pogba var också en utav huvudpersonerna i situationen som ledde fram till Frankrikes kvitteringsmål, då det var han som slog passningen som var menad för Kylian Mbappe, som fixade, vad man ändå får kalla en väldigt billig straff.

För Portugal så fick vi inte se Bruno Fernandes från start, vilket kan tyckas vara ett märkligt beslut av förbundskaptenen Fernando Santos. Fernandes fick dock komma in i den 73:e minuten, och vi fick även se Diogo Dalot göra sin debut när han ersatte Nelson Semedo.