Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Tobin Heath och Christen Press lämnar Manchester United

Manchester United Women v Manchester City Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester United bekräftar på torsdagen att amerikanskorna Tobin Heath och Christen Press lämnar efter en säsong i klubben. Heath gjorde fyra mål och två assists på elva matcher medan Press spelade sjutton matcher och bidrog med fyra mål och en assist.

Att de båda amerikanskorna, som ska representera USA i OS, skulle lämna United kommer inte som någon överraskning. Heath och Press signerade för en säsong i United i september då pandemin hade pausat fotbollen i USA. Det fanns möjligen en öppning för en förlängning men när Casey Stoney lämnade klubben slogs den dörren förmodligen igen för gott.

Heath gjorde ett stort intryck under sin tid i klubben. Hon slog sig omedelbart in som lagets förmodligen bästa spelare och bidrog till att United vid årsskiftet var obesegrade och toppade Women’s Super League. Tyvärr skulle vi inte få se mer av Heath i Unitedkläder. Hon blev skadad inför bortamatchen mot Chelsea och hon har fortfarande inte återvänt till fotbollsplanen, även om hon alltså förväntas vara tillbaka i speldugligt skick till OS.

Det jag minns bäst av Unitedspelaren Heath är hennes mål mot Manchester city.

Undertecknad är övertygad om att United hade varit en titelutmanare hela säsongen om Heath hade fått vara skadefri. Så bra var hon i höstas.

Press fann anpassningen till fotbollen i England betydligt svårare. Hon hade även problem med skador och sjukdom under sin första tid i England. I slutet av säsongen spelade hon emellertid upp sig och Press var då en av lagets bästa spelare.

Ett ögonblick som stod ut var hennes mål mot West Ham, när damlaget för första gången spelade på Old Trafford.

Även om amerikanskornas tid i United blev kort så hann de sätta ett stort avtryck. Deras lagkamrater i United har närmast unisont hyllat amerikanskorna för deras attityd på och utanför planen.

För United blir det oerhört svårt att hitta ersättare av samma klass.

Vi önskar Tobin Heath och Christen Press all lycka i framtiden!