Shaw talar ut om Mourinho; United och Dortmund nära överenskommelse om Sancho

Luke Shaw har slutligen talat ut om José Mourinho och den engelska vänsterbacken har inte mycket positivt att säga om sin gamla manager. Det blir huvudspåret i måndagens nyhetssvep.

Utöver det ska vi förstås behandla Jadon Sanchos förmodade övergång till Manchester United. För känslan är att det handlar om när snarare än om Sancho blir en Unitedspelare. Även om vi förstås inte ska räkna in någon värvning innan den har annonserats officiellt.

På transferfronten ser Diogo Dalot ut att återvända till Milan medan Joe Hugill uppges förlänga med klubben.

I andra nyheter noterar vi att David de Gea har blivit skadad på träning.

Shaw: Mourinho kan inte sluta tänka på mig

Att Luke Shaw och José Mourinho inte hade det bästa förhållandet när Mourinho var Shaws manager i Manchester United är ingen hemlighet. Nu under EM har Mourinho vid upprepade tillfällen kritiserat Shaw.

Historien favoriserar emellertid Shaw. För där Mourinho fick sparken av United och sedan även av Tottenham har Shaw utvecklats till en av världens bästa vänsterbackar. Så när Shaw fick prata med media inför Englands EM-åttondelsfinal mot Tyskland passade engelsmannen på att tala ut om Mourinho.

”Jag förstår egentligen inte [Mourinhos kritik], för att vara ärlig,” säger Shaw. ”Jag vet inte varför han fortfarande håller på och vill peka på mig.

”Han har sitt jobb att sköta. Han har sin åsikt. Jag är van vid att han säger negativa saker om mig så nu det går mig bara förbi. Jag låter det vara, jag ignorerar det.

”Hans röst är givetvis väldigt tung. Han gillar att prata mycket om mig, som alla nyligen har sett. Men hans röst är hans egen, han kan säga vad han vill. Jag kommer att fokusera på mig själv.”

Shaw antyder vidare att det hela är personligt för Mourinho och mellan raderna kallar han portugisen för en föredetting.

”Det är olika med olika spelare. Han gillar vissa, vissa gillar han inte. Jag tror att jag hamnade i kategorin där han inte gillade mig. Jag försökte så hårt jag kunde för att hamna på hans goda sida, men det fungerade aldrig, oavsett vad jag gjorde.

”Det går inte att förneka att vi inte kom överens.

”Jag tycker att han var en briljant manager men, ni vet, det förflutna är det förflutna. Det är dags att gå vidare. Jag försöker gå vidare men han kan givetvis inte göra det. Han talar om mig konstant, vilket jag tycker är ganska konstigt.

”Även några av grabbarna har sagt ’vad är hans problem?’ och ’varför fortsätter han prata?’. Han behöver bara gå vidare. Förhoppningsvis kan han hitta sin frid och slutligen gå vidare och sluta oroa sig för mig. Uppenbarligen är jag ofta i hans huvud och det är tydligt att han ofta tänker på mig.”

Att tiden med Mourinho inte var någon rolig upplevelse för Shaw är uppenbart. Det hela blev en personlig agenda för Mourinho.

”Jag tror inte att någon av er förstår de två eller tre åren jag hade med honom och hur illa det var då, hur det var då. Det han säger nu är ingenting mot hur det brukade vara. Jag är helt ärlig. Jag är så över det nu. Jag har växt upp mycket.

”De tre åren jag hade med honom, jag lärde mig mycket. Jag tycker att det är enkelt att ignorera honom nu och kan även skratta åt det. Men det är bättre att bara ignorera det och gå vidare med mitt liv.

”Jag tycker att det kan påverka. Men sättet han var mot mig, det var honom och han hade sin personliga agenda.”

Men i slutändan trodde klubben mer på Luke Shaw än på José Mourinho. För Shaw handlade det bara om att hålla sig kvar längre än Mourinho.

”Men jag tycker att alla jag hade runt mig i klubben varit helt och hållet med mig, 100 procent. Så det som skedde mellan honom och mig var vår egen sak. Men runt klubben med ordföranden och allting sånt, de stöttade mig alltid fullständigt.

”Så jag kände klubbens stöd, men inte managerns vid den tidpunkten. Men jag visste att om tiden gick skulle jag hålla mig kvar längre än honom och jag har gjort det och jag kan bara fokusera på att bli bättre och förbättra mig.”

Lokaltidningen: Dortmund redan fokuserade på Sanchos ersättare

Alla initierade förefaller nu vara överens om att det bara är en tidsfråga innan Jadon Sancho blir en Manchester United-spelare. Detta enligt samstämmiga rapporter både i Tyskland och i England.

Dortmundtidningen Ruhr Nachrichten menar att vi nu är på målsträckan. Inte bara det, Borussia Dortmund ska redan ha gått vidare och fokuserar nu på vem som ska ersätta Sancho i laget. Mycket tyder på att det blir en engelsman igen, med Noni Madueke, idag i PSV, som en möjlig Dortmundspelare nästa säsong.

I England kommer James Ducker på Telegraph med samma uppgifter. Ducker menar att United och Dortmund förväntas nå en formell uppgörelse den här veckan. Den slutliga övergångssumman väntas landa på 77,4 miljoner pund.

Dalot tillbaka till Milan

Enligt Corriere dello Sport, återgivet av Sport Witness, ska Manchester United och Milan vara nära en överenskommelse om Diogo Dalot. Den italienska tidningen menar att affären i all väsentlighet redan är klar.

Det ska återigen röra sig om ett säsongslångt lån.

Nytt treårskontrakt för Hugill

Junioranfallaren Joe Hugill gjorde succé under sin första säsong i Manchester United. Den unga anfallaren, som är juniorspelare även säsongen som kommer, uppges nu belönas med ett nytt treårskontrakt. Detta enligt Laurie Whithwell på The Athletic.

Vidare menar Whitwell att Hugill kommer att få spela med a-laget under försäsongen.

Trots att han säsongen som gick var förstaårsjunior spelade Hugill primärt i Uniteds U23. Totalt gjorde han 16 mål och 3 assists på 19 starter och 8 inhopp under debutsäsongen i United.

De Gea skadad

David de Gea lämnade den spanska träningen inför EM-åttondelsfinalen mot Kroatien på grund av skadekänning. Det är nu förväntat att målvakten, som inte har fått någon speltid i turneringen, inte kommer att vara tillgänglig för Spanien ikväll.

Det mesta tyder emellertid på att det rör sig om en lindrigare skada och om Spanien når kvartsfinalen är det möjligt att De Gea är tillbaka i matchtruppen.

Sedan tidigare vet vi att Dean Henderson har lämnat EM på grund av skada.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS