Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sanchos avbetalningsplan; Camawinga värderas högt; McManus till Leicester

Jadon Sanchos övergång till Manchester United rycker allt närmare. Det som verkar återstå nu är en avbetalningsplan och när den väl är på plats ska det hela också vara klart. En spelare som också skulle kräva en avbetalningsplan sett till värderingen är Eduardo Camawinga. Rennesmittfältaren, som sägs intressera United och PSG, ska kosta närmare 100 miljoner euro.

Sancho landas ”de kommande dagarna”

Jadon Sancho såg Englands 2-0-seger mot Tyskland från avbytarbänken på tisdagskvällen. Just England-Tyskland har setts som en tidsmarkör för när en övergång för Sancho skulle kunna annonseras. Det föreföll som osannolikt att Sancho skulle presenteras som Unitedspelare före matchen. Nu är England klart för kvartsfinal, mot antingen Sverige eller Ukraina, i Rom på lördag. Affären ska dock vara fem före att gå i lås. Enligt Fabrizio Romano diskuterar Manchester United och Dortmund avbetalningsplanen klubbarna emellan. När det väl är klart ska det hela vara i lås. Tidtabellen? De kommande dagarna. Det betyder å andra sidan inte att Sancho presenteras före England väl spelat klart i EM.

Tyska SkySports menar också att en affär är klappad och klar och att klubbarna ska ha enats om en summa om 85 miljoner euro.

Diskussioner kring Camawinga

Parallellt med en övergång för Jadon Sancho kommer det uppgifter från Frankrike om ett Unitedintresse för den franske mittfältaren Eduardo Camawinga. 18-åringen uppvaktas av såväl United som PSG om vi ska tro Rennes sportchef Florian Maurice. Camawinga värderas till omkring 100 miljoner euro, vilket väl får antas avskräcka United i längden.

McManus lämnar för Leicester?

Damlagets försvarsspelare Abbie McManus se ut att bli nästa spelare att lämna Manchester United. 28-åringens kontrakt går ut per den 30 juni och ett storsatsande Leicester ser ut att bli nästa klubbadress, enligt Telegraph. McManus har gjort 16 ligamatcher för United över två säsonger och var utlånad till Tottenham under våren 2021.

Cavani målskytt från straffpunkten

Edinson Cavani kan göra mål från elva meter också. Det visade han i Uruguays 1-0-seger mot Paraguay i Copa America. Segern innebar att Uruguay säkrade andraplatsen i gruppen och att Ecuador nu väntar i kvartsfinal i helgen.

Ståplats ett faktum

Med drygt en och en halv månad kvar till seriestart pågår ombyggnadsarbeten på Old Trafford. Så kallade rail seats installeras, vilket enkelt översatt blir säker ståplats. Kampanjer för att återinföra ståplatser på läktarna i Premier League har förts och i alla fall på Old Trafford ser de nu ut att bära frukt. Det handlar inledningsvis om ett försök och detta utförs på J Stand på arenan.