Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Queens Park Rangers – Manchester United

Årets andra försäsongsmatch går av stapeln i västra delen av London, närmare bestämt i stadsdelen Shepherd’s Bush. Denna gång ställs United mot ett intressant Queens Park Rangers på Kiyan Prince Foundation Stadium  även känt som Loftus Road.  Båda lagen kommer med 2-1-segrar i bagaget från föregående träningsmatcher, United med bortavinsten över Derby och QPR med en vinst över Portsmouth hemma. 

Manchester United

I matchen mot Derby senast matchade Ole Gunnar Solskjaer i princip två olika elvor i respektive halvlek. De stora stjärnorna är ännu inte på plats på grund av EM, Copa America och OS, men till matchen mot QPR har både Scott McTominay och Daniel James anslutit till truppen. Vi riktar lite extra intresse både mot dem och några spelare som gjorde det väldigt bra senast. Det gäller bland annat inhopparna Shola Shoretire och Facundo Pellistri samt målvakten Tom Heaton. Kommer Ole att ge talangerna ännu mer speltid denna gång? Kommer Heaton få förnyat förtroende? Det återstår också att se om Pellistri, som gjorde ett av målen senast, blir kvar i truppen eller utgår på lån. Solskjaer hintade om utlån för Pellistri i samband med matchen mot Derby, men ännu finns chans för den uruguayanske talangen att visa vad han går för. Vi är uppenbarligen många som tycker att han har hög potential.

Även Jesse Lingards vara eller icke-vara är intressant under kommande veckor. Det är sannolikt att Lingard tar en startplats imorgon bredvid etablerade spelare som Mata, Matic och Greenwood. Många hoppas också att unga Anthony Elanga och Hannibal Mejbri får chansen att fortsatt visa att de pockar på för en plats i seniortruppen. På målvaktspositionen är den stora frågan om Tom Heaton får fortsatt förtroende så länge de Gea och Hendersson är frånvarande eller om någon av övriga keepers får chansen. Anthony Martial och Donny van de Beek är fortsatt under rehabilitering.

Motståndet denna gång är något starkare, det är åtminstone den spontana känslan hos mig, så det blir intressant att se hur United klarar  uppgiften, och hur uppställningen ser ut denna gång.

Queens Park Rangers

QPR är en anrik klubb som gjort 23 säsonger totalt i Englands högsta liga. Storhetstiden var när de kvalificerade sig för Europaspel 1975-76 men så sent som säsongen 2014/15 återfanns laget i Premier League. Efter ett antal säsonger med sämre placeringar i The Championship kom de förra året på en fin 9:e plats. QPR tog fyra vinster på de fem sista matcherna och verkar vara lite på gång under tränaren Mark Warburton. Han kom till klubben efter en sejour i Brentford 2019 och ryktas nu få förnyat förtroende.

Klubbens senaste värvningar har setts som klart lyckade. Spelare som Yoann Barbet, Charlie Austin och Stefan Johansen har lyft laget ordentligt, särskilt under senare delen av förra säsongen. Forwarden Austin gjorde sitt under senare delen av förra säsongen och noterades totalt för 8 mål. Det gäller att se upp med den forne Southampton och West Bromwich-spelaren som kan skapa problem för Uniteds backlinje när de flesta ordinarie backar saknas. Norske Stefan Johansen är enligt ryktet på väg att skriva på ett kontrakt, efter att ha varit utlånad från Fulham. Den centrale mittfältaren gjorde 21 mål för Fulham i Championship mellan 2016-2018 och ses som en viktig förstärkning. Även mittbacken Jordy de Wijs och mittfältaren Sam Field är spelare som nyligen signerat kontrakt med laget. Field har dock åkt på en knäskada under veckan och tycks vara borta från spel.

En annan mycket intressant spelare som lånats in är högerbacken Moses Odubajo, som tidigare spelat under Mark Warburton i Brentford. Han är nyligen släppt av Sheffield Wednesday och kan ansluta som ”fri agent”. Warburton sägs vara särskilt intresserad av att förstärka på ytterbackspositionerna och Westlondonsport.com rapporterar om att Odubajo sett het ut i träning. Summa summarum är det en intressant motståndare på andra sidan i morgon, och QPR bör nog ses som en större prövning än Derby senast.

Historik

United har ställts mot QPR 44 gånger i Premier League och vunnit 28 av dessa möten. Vi kan notera sex förluster men då främst under QPRs glansår på 1970-talet (till viss del 80-tal). Senaste mötet i PL var den 17 januari 2015 där United vann borta med 2-0 efter mål av Fellaini och Wilson. I hemmavinsten med 4-0 i september 2014 fanns bland annat Angel di Maria och Wayne Rooney bland målskyttarna. Det var alltså säsongen som QPR fick se sig degraderade och sedan dess har de spelat i The Championship.

I cupsammanhang har lagen mötts sju gånger och United har då gått segrande fem gånger medan två matcher har slutat oavgjort. Det senaste mötet var i FA-cupens kvartsfinal 1995 där United vann med 2-0 efter mål av Lee Sharpe och Denis Irwin.

Visste ni att…

  • Under de sex matcher som lagen möttes mellan säsongen 2011/12 och säsongen 2014/15 släppte United endast in ett mål medan de producerade 16 framåt.
  • Den forne United-legendaren Mark Hughes var manager för  QPR i 318 dagar under 2012.

Matchinformation

Queens Park Rangers
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 24 juli 2021, 16.00
Plats: Loftus Road Stadium, London
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Grant, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Mengi, Telles, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Williams, Bernard, Fish
Mittfältare: Garner, Hannibal, James, Lingard, Mata, Matic, McTominay, Pellistri, Pereira, Galbraith, Levitt
Anfallare: Chong, Elanga, Greenwood, Shoretire, Hugill
Förmodad frånvaro: De Gea, Lindelöf, Maguire, Dalot, Shaw, Pogba, Fred, Fernandes, Cavani, Sancho (semester), Rashford (semester och skadad), Bailly, Amad (OS), Henderson, Jones, Van de Beek, Martial, Laird (oklart)