Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Pogba avvisar kontrakt; Solskjaer om Sancho; Ny tränare till damlaget?

Fredagens nyhetssvep innehåller nyheten att Paul Pogba har avvisat Manchester Uniteds senaste kontraktserbjudande. Utöver det så verkar det som att damlaget har hittat sin nya tränare. Tillbaka till herrlaget så har man ögonen på Bayern Münchens mittfältare Leon Goretzka, vars kontrakt löper ut efter denna säsongen. Vidare så har Ole Gunnar Solskjaer uttalat sig om Jadon Sancho, som nu officiellt är en Manchester United-spelare.

Pogba tackar nej till nytt kontrakt

Sent under gårdagen rapporterade Daily Mirrors David McDonnell att Paul Pogba tackat nej till ett kontraktsförlag från United på £350,000 i veckan, vilket skulle vara en löneförhöjning på £100,000 för fransmannen.

Pogba, vars framtid i klubben har varit osäker under en relativt lång period, ska enligt Sky Sports vara utav intresse för PSG. Dock så ska inget vara nära än, då klubbarna inte har varit i kontakt med varandra.

Skinner ny tränare för damlaget?

Manchester United Women ryktas vara nära en ny tränare. Tom Garry på The Telegraph, rapporterade för några dagar sedan att man var nära en överenskommelse med Orlando Prides tränare, Marc Skinner, och under gårdagen så bekräftade BBCs Emma Sanders att man nu har kommit överens med Skinner om ett personligt kontrakt.

Fortsättningsvis rapporterar Garry att klubbarna fortfarande inte har nått fram till en överenskommelse, men att Skinner och United ska vara överens.

Solskjaer om Sancho

Under dagen så presenterades Jadon Sancho officiellt som Manchester United-spelare, och Ole Gunnar Solskjaer har nu uttalat sig om nyförvärvet.

Solskjaer börjar med att säga att man har haft Sancho på sin radar under en lång period och att hans kvaliteter kommer att passa in i United.

”Han är en mycket begåvad spelare. Det har varit känt över hela världen att vi följt Jadon under lång, lång tid. Han är en spelare som vi riktade in oss på och vi tror att hans kvaliteter kommer att passa in här hos Man United.”

Vidare så pratar han om Sanchos kvaliteter och hur de kommer att bidra till att förbättra truppen.

”Han är en väldigt kreativ, positiv kantspelare och anfallare. Han kan spela brett, löpa in i fickor och han är spännande för fansen. Han kan utmana en mot en, han skapar chanser, han arbetar hårt och han älskar fotboll. Och det finns lite outnyttjad talang där, det är jag säker på, och att komma in i den här miljön kommer också att hjälpa honom att bli bättre”

Solskjaer nämner också att Sancho är en vinnare, men att man också kommer att ge honom tid att utvecklas.

”Han vill vinna och det är nästa steg för oss. Vi vill ta nästa steg och vi känner att han kan hjälpa oss att göra det. Naturligtvis kommer vi att ge honom en chans att utvecklas mer och mer genom tiden. Det är inte som att du i din första match måste visa allt; Vi har sett så många gånger med våra spelare att när du spelar för Manchester United så kommer du gradvis förbättras som spelare med hjälp av våra tränare.”

Om du vill läsa hela intervjun med Solskjaer så hittar du den här.

Värvningen av Sancho har nu gjort att United har spenderat €295m netto över de senaste tre somrarna, vilket är mest utav alla europeiska storklubbar under samma period.

Goretzka på Uniteds radar?

Manchester United ska vara intresserade utav den tyske mittfältaren Leon Goretzka. Goretzka, som bara har ett år kvar på sitt kontrakt, ryktas ha kört fast i förhandlingarna med Bayern München vilket gör att hans framtid nu är oviss.

Enligt Bilds Christian Falk så ska United ha erbjudit Goretzka högre lön än Bayern. Något att ha i åtanke är detta skulle kunna vara rykten som sprids för att få Bayern att höja sitt erbjudande, men i vilket fall så är det värt att ta upp.