Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Everton

Så ska försäsongen avslutas. Imorgon gästas Old Trafford av Everton och vi får mest troligt se ett betydligt namnstarkare Manchester United än i de tidigare träningsmatcherna.

Klockan 13.45 är det avspark och matchen visas på MUTV.

Manchester United

Klockan klämtar för Manchester United. Försäsongen har gått väldigt fort och innehöll olämpligt nog en inställd match, dessutom. Nu är sista chansen att hasta spelarna i matchform inför premiären mot Leeds nästa vecka. För det är ju mot den vi siktar.

De flesta spelarna är nu tillbaka i träning, men Edinson Cavani, Jadon Sancho, Raphaël Varane, Marcus Rashford, Eric Bailly, Amad, Dean Henderson och Alex Telles kan vi, av olika anledningar, betrakta som indisponibla inför morgondagen. Av dessa är det bara Cavani, Sancho och möjligen Varane som känns aktuella för någon speltid alls mot Leeds.

Många spelare har fortfarande ont om träning i kroppen. Så det är svårt att veta i vilken utsträckning spelare som Paul Pogba, Harry Maguire och Anthony Martial är redo för spel. Samtidigt har Ole Gunnar Solskjaer inte mycket till val. Spelarna behöver minuter i kroppen och det förefaller vara lämpligt att låta dem springa av sig den värsta ringrosten mot Everton.

Därmed skulle jag gissa att vi imorgon får se en startelva som är ganska lik den som ska ta sig an Leeds nästa vecka.

Med Dean Henderson indisponibel efter covid är det upplagt för att David de Gea inleder ännu en säsong som förstaval i Uniteds mål. Förra säsongens backlinje Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire och Luke Shaw torde kampera ihop imorgon och sannolikt även mot Leeds, givet Varanes sena ankomst.

Den offensiva sexan är inte alls lika given. Paul Pogba, Bruno Fernandes och Mason Greenwood tror jag att vi kan skriva in som givna mot Leeds och då borde det betyda att de startar imorgon. Sedan är det mer ovisst, då Scott McTominay har haft skadeproblem medan Fred anslöt sent (ja, det gjorde Pogba också men han befinner sig högre upp i hierarkin).

Anthony Martial är ett frågetecken efter den oväntat långa rehabiliteringen men vi behöver någon etablerad bredvid Greenwood.

Donny van de Beek, Daniel James och Jesse Lingard är väl de som är närmast i kön. Tyvärr för Donny och Lingard vill de helst flytta på Pogba eller Bruno och det låter sig inte göras medan James borde falla bort på kvalitet. Vi vet dock att Solskjaer gillar James även om jag personligen är övertygad om att Lingard skulle vara ett bättre alternativ oavsett position.

Anthony Elanga då? Den Solskjaer jag har lärt känna under 2,5 år som Unitedmanager kastar inte in Elanga från start mot Leeds.

Everton

Everton har laddat för säsongen 2021/22 i Florida, där de – till skillnad från Arsenal och Inter – deltog i Florida Cup. Everton vann cupen efter straffseger mot Millonarios (Colombia) i semifinalen och uddamålsseger mot Pumas (Mexiko) i finalen. Det är de enda två träningsmatcherna som Everton har spelat i sommar, så sett till matchform torde United ligga före.

Carlo Ancelotti lämnade Everton för Real Madrid efter förra säsongen. Mot all rimlighet presenterades Rafael Benítez som ny manager. En kan bara anta att Benítez gillar att vara hatad av sin klubbs supportrar.

Benítez nöjde sig med tio byten i den första matchen (Asmir Begovic fick 90 minuter i mål) för att sedan dra till med tolv i de andra.

Jordan Pickford, Richarlison, Dominic Calvert-Lewin, Yerry Mina och Niels Nkounkou saknades i Florida på grund av landslagsspel medan Fabian Delph, Cenk Tosun och Gylfi Sigurdsson saknades av andra anledningar.

En Evertonspelare är för tillfället avstängd av klubben, sedan han under sommaren arresterades misstänkt för barnsexbrott. Spelaren, som de engelska tidningarna inte namnger av lagliga skäl (varför inte heller vi gör det), hävdar sin oskuld.

Hittills i sommar har Everton förstärkt truppen med Andros Townsend på fri transfer från Crystal Palace, Asmir Begovic på fri transfer från Bournemouth och Demarai Gray från Bayer Leverkusen för 1,7 miljoner pund. Inget transferfönster som imponerar.

Åtskilliga utespelare har lämnat klubben men ingen som fick särdeles mycket speltid förra säsongen.

Historik

Egentligen är det väl mer intressant att blicka framåt än att blicka bakåt den här gången. Everton återvänder till Old Trafford första helgen i oktober, några dagar efter Uniteds andra gruppspelsmatch i Champions League och precis före säsongens andra landslagsuppehåll. Lagen möts sedan i Liverpool mellan Champions League-kvartsfinalerna i april.

Everton v Manchester United - Carabao Cup Quarter Final

Lagen senaste möte spelades på Old Trafford den 6 februari. Då blev det 3-3 trots att United ledde med 2-0 efter första halvlek och med 3-2 långt in på tilläggstiden. Matcherna i Liverpool gick bättre, United vann med 2-0 i ligacupen (december) och med 3-1 i ligan (november).

Matchinformation

Manchester United
Everton
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 7 augusti 2021, 13.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, Grant, Heaton, Kovár
Försvarare: Dalot, Jones, Lindelöf, Maguire, Mengi, Shaw, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Williams
Mittfältare: Fernandes, Fred, Garner, Hannibal, James, Lingard, Mata, Matic, McTominay, Pereira, Pogba, Van de Beek, Galbraith, Levitt
Anfallare: Elanga, Greenwood, Martial, Shoretire, Hugill
Förmodad frånvaro: Cavani, Sancho (semester), Rashford (semester och skadad), Bailly, Amad (OS), Henderson (covid), Telles (skadad)