Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Sent kvitteringsmål stoppade England

Onsdagen bestod utav ytterligare några VM kval-matcher, där tre United-spelare var involverade. Både Harry Maguire och Luke Shaw fick speltid när England spelade oavgjort mot Polen. För Victor Lindelöf och hans Sverige gick det dock sämre då man förlorade mot Grekland. 

Kryss för England efter sent kvitteringsmål

United-duon Harry Maguire och Luke Shaw fick båda spela hela matchen när England kryssade mot Polen. Matchen slutade 1-1 efter två relativt sena mål från båda lagen. Dock var det England som inledde målskyttet i den 72:a minuten genom Harry Kane efter ett skott som inte såg helt otagbart ut för den polska målvakten.

Resultatet såg ut att stå sig och England var påväg mot ytterligare en vinst, men då lyckades Damian Szymanski, i den 92:a minuten nå sist på ett inlägg från Robert Lewandowski och kvitteringsmålet var ett faktum.

Den tredje United-spelaren i truppen, Jesse Lingard fick se hela matchen från avbytarbänken.

Tuff kväll för Lindelöf och Sverige

Det blev en tuff kväll för kapten Victor Lindelöf och hans Sverige i dagens match mot Grekland. Lindelöf fick spela hela matchen i 2-1 förlusten som för tillfället gör att man ligger på en andraplats i sin grupp, dock med två matcher mindre spelade än gruppettan Spanien.

Efter en mållös första halvlek så fick Grekland in ledningsmålet i den 62:a minuten efter tveksamt försvarsspel från Sverige. 2-0 målet kom drygt en kvart senare och matchen kändes någorlunda punkterad.

Sverige fick dock in ett reduceringsmål i den 80:e minuten genom Robin Quaison, men närmare än så kom man inte.

De Gea på bänken mot Kosovo

David De Gea fortsätter att nöta bänk i landslagssammanhang. I Spaniens 2-0 vinst över Kosovo fick 30-åringen återigen se matchen från sidan när man tog sig upp på förstaplatsen i grupp B.

Spanien tog ledningen i matchen i den 32:a minuten genom Pablo Fornals och det resultatet stod sig fram till den 90:e minuten, när Ferran Torres kände för att verkligen punktera matchen och fastställde slutresultatet till 2-0.

Ingen speltid för Levitt eller Kovar

Dylan Levitt fick se dagens match mellan Wales och Estland från avbytarbänken. Matchen slutade mållöst i en match som Wales, enligt statistiken dominerade.

Även målvakten Matej Kovar, som blev uppkallad till det tjeckiska A-laget inför deras träningsmatch mot Ukraina, fick precis som Levitt se matchen från bänken.