Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

PL-truppen registrerad; Glazers säljer aktier; Law tackar för allt stöd

Efter en angenäm gårdag med 4-1-vinsten mot Newcastle är denna söndag en ganska stillsam dag i United-lägren. Vi rapporterar om sålda aktier, den nyligen registrerade PL-truppen och lite annat. I veckan väntar  matcher både i CL och PL. 

PL-truppen registrerad

Samtliga klubbar har registrerat sina trupper för gällande säsong och vad vi kan se är det inga överraskningar i Uniteds trupp. Som många vet har alla lag rätt att registrera 25 spelare varav åtminstone 8 måste vara ”homegrown”, i detta fall knutna till lag inom English FA och Welsh FA under minst tre år innan de fyller 21. Spelare som är registrerade som U21 kan sedan fylla på truppen utan gräns.

Samtliga trupper kan ses på premierleague.com.

Glazers säljer aktier

Bradley Tooth rapporterar på twitter om att familjen Glazer har sålt av över 5milj så kallade A-aktier i United till Ariel Investments. Det ska uppskattningsvis vara ca 13,7% av A-aktien. Av kommentarerna att döma är det oklart hur dessa aktier står sig gentemot B-aktierna som Glazers har egen kontroll över. Flera kommenterar också det faktum att ju fler aktier som säljs gör potten mindre för framtida fan-baserade aktier. Debatten om Glazers lär oförtröttligt fortsätta.

Law tackar för allt stöd

Denis Law tackar för allt stöd som kommit in sedan nyheten om hans demens kablades ut i fotbollsvärlden. ”The King” måste med sina 237 mål på 404 matcher ses som en av de största legenderna i klubben och stöttningen från fans runt om i världen visar prov på det.

Olowu till Doncaster

Den unge mittbacken Joseph Olowu har gjort klart med Doncaster Rovers. 21-årige Olowu var tidigare i sommar på en prövoperiod i United efter att ha lämnat Arsenal. Av naturliga skäl blev det svårt för honom att konkurrera med Uniteds nuvarande backlinje även om han av många ses som en stor talang. I Doncaster lär de behöva honom, laget ligger sist i League One efter sex omgångar med en ynka poäng.