Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Solskjaers presskonferens / Harry Maguire borta i några veckor

Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför den viktiga matchen mot Villarreal. Under dagens nyhetssvep behandlar vi vad som sades där samt ett antal andra nyheter som omgärdar Manchester United.

Presskonferensen inför Villarreal

Ole Gunnar Solskjaer

Skadeuppdatering

 • Luke Shaw har en chans att vara involverad imorgon. Han var på anläggningen men tränade inte med laget.
 • Harry Maguire är definitivt borta. En vadskada, ser ut att vara borta några veckor. Låt oss hoppas att rehabiliteringen går snabbt.

Inför Villarreal

 • Blir tvungna att göra en del förändringar med Wan-Bissaka avstängd och Maguire skadad. Lindelöf, Bailly, Varane, Telles och Dalot är 100 procent friska och finns tillgängliga.
 • Kollar alltid på hur motståndet ser men fokuserar mest på oss själva. Ju fler skador du har så kan det bli så att du får göra en taktisk förändring (svar på fråga om förändring av formation).
 • Villarreal är ett defensivt starkt lag som också är väldigt bra tekniskt. Svårt att skapa mycket chanser mot dem vilket syntes i Europa League-finalen, det måste vi göra bättre imorgon.
 • Vi har mött de fem gånger innan och det har blivit fem kryss. Imorgon är inte en måstematch men om vi har en eller noll poäng efter två matcher måste vi förmodligen vinna de fyra sista matcherna.
 • Cristiano Ronaldo kan bli en nyckel. Är i stort sett en garanti att han gör mål när han startar. 13 mål på 14 eller 15 matcher mot Villarreal så han trivs mot dem.

Gary Nevilles kommentarer om spelidé och titeljakt

 • Gary har alltid mycket att säga. Pressen vi har på oss är ett privilegium. Vi har stärkt truppen och förväntningarna på oss som lag har blivit större, det är vi medvetna om.
 • Jag är här för att vinna, Gary vet om det. Vi kommer nå dit, förhoppningsvis runt april och maj.
 • Har inte läst Garys ord om vår spelidé. Mot Aston Villa tycker jag att vi anföll bra, kanske lite för snabbt ibland och det är vi medvetna om.
 • Det är klart att vi arbetar på vår spelidé och på de mönster vi vill skapa. Gary vet om vilket DNA som finns i den här klubben.

Den svaga formen

 • Fokus är alltid att vinna nästa match och att på kort och lång sikt bygga en bra trupp. Fokus nu har varit på att vinna den här matchen.
 • På torsdag fokuserar vi på ligan igen. Klart att vi hade velat leda ligan men vi är fortfarande med i toppen.
 • Med truppen och ledarstaben vi har vet jag att vi kommer att bli bättre och vi kommer hitta en jämnhet i prestationerna.

Ingen böter efter Super League-fiaskot

Den rättsliga processen som Uefa drivit mot de klubbar som var involverade i ESL har nu lagts ner. De kan dock återupptas i framtiden men det är i så fall månader eller år bort.

Vad det innebär för Manchester United är att boten på 22 miljoner som de tillsammans med de andra engelska klubbarna skulle betala har blivit struken. Detta rapporterar BBC-journalisten Simon Stone.

Anthony Martial för dyr för Dortmund?

Erling Haaland väntas lämna Borussia Dortmund nästa sommar. Den norske målsprutaren jagas av i stort sett alla europeiska storklubbar.

Get German Football News hänvisar till uppgifter från Sport1 att klubbens jakt på en ersättare nu har tagit fart.

Enligt uppgifterna är Anthony Martial på klubbens önskelista. Uniteds prislapp på omkring 50 miljoner euro är dock för dyrt för den tyska klubben.

På dagen för 17 år sedan..

Så gjorde en viss Wayne Rooney debut för Manchester United. Vi alla vet hur det slutade va?