Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
United överklagar avstängning / Greenwood och landslaget / Månadens spelare

Så här på söndagen kör vi ett sammanfattande nyhetssvep om vad som hänt kring United vid sidan av matchspelandet de senaste dagarna. Vi kan bland annat rapportera att United överklagar Aaron Wan-Bissakas avstängning, vi har en skadeuppdatering från damlaget, varför Mason Greenwood saknas i landslaget och en hel del till.

United överklagar Wan-Bissakas avstängning

I fredags gick United ut med att man överklagar den två matcher långa avstängning Aaron Wan-Bissaka fick för sin utvisning mot Young Boys. Den första matchen är redan accepterad och avklarad, men från Uniteds sida anser man det orimligt att Wan-Bissaka skall vara avstängd även mot Atalanta.

Till MUTV sa Ole Gunnar Solskjaer att han var chockad över den extra matchens avstängning, och att det i praktiken nästan blir en tre matcher lång avstängning, i och med hur tidigt han blev utvisad i matchen. Solskjaer sa också att om man tittar på andra tacklingar i Champions League så kan han inte se någon anledning till en så lång avstängning.

 

Skadeuppdatering damerna

Från damerna hämtar vi två skadeuppdateringar.

Martha Thomas förväntas vara bortta de kommande veckorna med en knäskada hon ådrog sig på träning för någon vecka sedan. Hon missar i alla fall matchen mot Birmingham, och det är liten chans att hon spelar mot Durham men efter det bör hon vara tillbaka.

Kirsty Smith är istället snart tillbaka, och skall förhoppningsvis börja träna med laget i nästa vecka.

Greenwood och landslaget

Mason Greenwoods prestationer för Manchester United bör anses ha varit bra nog för att ge en plats i det engelska landslaget, ändå saknas han i Gareth Southgates trupp.

Enligt The Athletic är det dock inga konstigheter eller konflikter som ligger bakom Greenwoods frånvaro, istället är det helt i sin ordning där han i nuläget föredrar att få använda landslagsuppehållet till ledighet, såväl fysiskt som mentalt, särskilt som speltid för landslaget ej skulle vara garanterat. Hade han varit given i en startelva hade situationen sannolikt varit en annan, men i nuläget är alltså Greenwood, förmodligen med viss press från United, fokuserad på just United och vet att hans landslagstid kommer komma.

I princip det samma gäller Borussia Dortmunds Jude Bellingham, som inte heller han tagits ut trots fina prestationer i Tyskland.

Cavani i landslaget

Edinson Cavani är uttagen till det uruguayanska landslagets kommande matcher. Det var det, det var nyheten.

Ronaldo månadens spelare

Uniteds interna månadens spelare för september går till Cristiano Ronaldo, som var lagets bästa målskytt under månaden. Vi säger grattis till det.

Fler spelare i landslag

Manchester United har två spelare med i det engelska U17-landslaget. Det rör sig om försvararen Habeeb Qgunneye och mittfältaren Kobbie Mainoo. U17-landslaget skall möta Armenien, Belarus och Slovakien i kval till U17-EM.