Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Manchester City
Det här kan gå hur som helst

Under morgondagen så tar Manchester United emot laget från den andra sidan av staden, och det kan verkligen gå hur som helst. Allt talar ju egentligen för att City kommer att vinna, vilket är varför det inte skulle förvåna mig om Solskjaer lyckades få med sig tre poäng, något som han väldigt ofta lyckas med när han har kniven mot strupen.

Manchester United

United kommer att vara utan Paul Pogba, som avtjänar sin andra av den tre matchers avstängning han drog på sig i förlusten mot Liverpool. Även Raphaël Varane kommer att missa en månad efter den skada han ådrog sig i matchen mot Atalanta i tisdags. Utöver det så ska resten av truppen vara tillgänglig för uttagning.

För Solskjaer så är detta så nära en måstematch man kan komma. Detta är den sista matchen innan landslagsuppehållet och ett dåligt resultat här skulle kunna innebära slutet för honom som tränare för United.

Därför skulle jag inte bli förvånad om vi fick se en liknande formation som mot Tottenham och Atalanta, bara för att lättare kunna hålla tätt bakåt och sedan hota med kontringar. Det är ju tydligt att Solskjaer är i ett så kallat ”job-saving mode” och därför så skulle allt annat än en fembackslinje vara nästintill chockerande.

Vidare till startelvan.

David de Gea kommer att finnas mellan stolparna, och om Lindelöf är tillbaka efter den skada som han ådrog sin inför matchen mot Atalanta så tror jag att vi kommer att få se en fembackslinje bestående utav Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Bailly och Shaw, även om jag skulle föredra att se Telles från start.

Med stor sannolikhet kommer McTominay och Fred starta på mittfältet, eftersom att Solskjaer verkar lita på de två i stora matcher.

Personligen så skulle jag föredra att Matic tar Freds plats då han har en mycket bättre passningsfot som skulle vara att föredra om man vill sätta igång snabba kontringar. Helst så hade jag dock velat se Donny van de Beek jämte antingen McTominay eller Matic, men det de känns ytterst osannolikt.

Sedan är Bruno Fernandes given i sin vanliga nummer 10-roll.

Cristiano Ronaldo är solkar på topp, och bredvid honom så tror jag på antingen Greenwood eller Cavani, och för tillfället lutar jag åt att det blir uruguayanen som bildar anfallspar med portugisen.

Möjlig startelva:

Manchester City

Pep Guardiolas mannar har inte haft någon speciellt imponerande start på denna säsongen, då man bara är tre poäng före United. Man har till exempel tappat poäng mot Southampton och Crystal Palace, vilket är okaraktäristiskt för de nuvarande ligamästarna.

Manchester City tar sig till Old Trafford med en hyfsat intakt trupp. Dock kommer man att vara utan Ferran Torres som är borta fram tills årsskiftet med en fotskada. Utöver det så är Aymeric Laporte avstängd efter att ha blivit utvisad i förlusten mot Crystal Palace, och man kommer också att vara utan Liam Delap och Benjamin Mendy.

Om vi tar och gissar på hur City kommer att ställa upp så antar jag att Ederson startar i mål. Backlinjen kan man behöva göra ändringar i då Kyle Walkers status är tveksam. Om Walker spelar så tror jag att man kommer att ställa upp med just Walker, Ruben Dias, John Stones och Joao Cancelo. Om engelsmannen inte kommer till start så tror jag att Cancelo hoppar över till högerkanten och Zinchenko tar plats på vänstersidan.

På mittfältet kommer det att se ut som vanligt, vilket betyder att Rodri tar den lite mer defensiva mittfältsrollen med Kevin De Bruyne på vänstersidan och Bernardo Silva till höger.

Framåt så tror jag inte heller att vi får se några ändringar från matchen mot Crystal Palace utan Gabriel Jesus kommer att spela på högerkanten, Jack Grealish på vänsterkanten och Phil Foden som en falsk nia.

Möjlig startelva:

Historik

United har lyckats relativt bra mot City under de senaste säsongerna, vilket är något som Solskjaer ska ha lite beröm för. Det har kanske inte varit den roligaste fotbollen att kolla på men den har gett resultat.

På de fem senaste matcherna så har man bara förlorat en gång, och det var i ligacupen förra säsongen. Man vann med 2-0 borta på Etihad i mars förra säsongen och utöver det så har det blivit ytterligare två vinster samt ett kryss.

Visste ni att…

 • Som tränare för United så har Solskjaer fyra vinster, tre förluster och en oavgjord mot Guardiola.
 • Senaste gången man förlorade mot City i ligan var den 24 april 2019.

Matchinformation

Manchester United
Manchester City
Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Lördagen den 6 november 2021, 13.30
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (hamstring, december)
 • Pogba (avstängd, andra matchen av tre)
 • Hannibal (skadad, inget datum)
Tveksamma:

 • Lindelöf (skadad, liten chans)
FORM
O2/10EvertonHPL1-1
F16/10LeicesterBPL2-4
V20/10AtalantaHCL3-2
F24/10LiverpoolHPL0-5
V30/10TottenhamBPL3-0
O2/11AtalantaBCL2-2

Manchester City

Skador och avstängningar:

 • Torres (fot, januari)
 • Laporte (avstängd, en match)
 • Delap (fot, inget datum)
 • Mendy (avstängd, tills vidare)
Tveksamma:

 • Walker (fot)
FORM
V16/10BurnleyHPL2-0
V19/10Club BruggeBCL5-1
V23/10BrightonBPL4-1
O27/10West HamBLC0-0FS
F30/10C. PalaceHPL0-2
V3/11Club BruggeHCL4-1

United mot Man City

Totalt:18577-53-55265-251
Hemma:9342-28-23148-117
Premier League:4824-9-1570-61
SENASTE MÖTENA
V2020-03-08HPL2-0
O2020-12-12HPL0-0
F2021-01-06HLC0-2
V2021-03-07BPL2-0
SENASTE HEMMAMATCHER
F2020-01-07HLC1-3
V2020-03-08HPL2-0
O2020-12-12HPL0-0
F2021-01-06HLC0-2