Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens Landskamper
Tamt Portugal fick nöja sig med kryss

Då var det dags för landskamper igen, och denna gången så känns det som att det kommer mycket lägligt för United-spelarna. Under dagen så fick hela åtta spelare representera sina respektive landslag.

Förlust för Mengi och England mot Portugal

Tidigare under kvällen spelade Englands U20-lag en träningsmatch mot Portugal som slutade 2-0 till portugiserna. Med i truppen och i startelvan fanns Uniteds mittback Teden Mengi som också fick spela hela matchen.

Drömmål av Mather mot Nederländerna

Sam Mather slog till med ett drömmål när Englands U18-lag förlorade mot Nederländerna. United-mittfältaren slog till med 2-2 målet, som jag, utan att ha sett något av de andra målen kan säga var det snyggaste i matchen.

17-åringen fick på en drömträff när han tog ett skott precis utanför straffområdet som seglade in i det högra krysset, helt otagbart för den Nederländska målvakten. Tyvärr räckte det inte för England som till slut förlorade med 3-2.

Mather var dock inte den enda United-spelaren som fanns med på plan, även Dan Gore fick spela matchen från start och bidrog med en assist. Båda spelare blev dock utbytta, Gore i den 75:e minuten och Mather i den 88:e.

Kväll att glömma för Kovar

Matej Kovar fick plocka bollen ur nät hela tre gånger när Tjeckiens U21-lag förlorade med 3-1 mot England. Redan från start så var det just England som tog tag i taktpinnen, och redan efter 30 minuter ledde man med hela 3-0.

Tjeckien lyckades dock få in ett mål innan halvtid och därmed stod det 3-1 efter 45 minuter. Andra halvlek var till skillnad mot den första betydligt mycket mer händelsefattig, iallafall sett till mål.

Matchen slutade alltså 3-1 till England. En annan United-spelare, nämligen James Garner fanns med på Englands avbytarbänk men fick tyvärr inte göra något inhopp.

Dyster kväll för Lindelöf och Sverige

Det blev ingen rolig kväll för kapten Victor Lindelöf och hans Sverige . Man tog sig an Georgien, som man bör slå relativt lätt, men istället så blev det fiasko för de gulblå. Slutresultatet skrivs 2-0 till Georgien och helt plötsligt så ser det inte lika komfortabelt ut i tabellen.

Efter Spaniens vinst mot Grekland innebär att Sverige nu är tvåa i gruppen, men man är fortfarande sex poäng före Grekland. Om vi fokuserar oss lite på Lindelöfs insats så såg det inte heller speciellt bra ut, då han bidrog med tveksamma insatser vid båda målen, framförallt vid 2-0 målet.

Tamt Portugal fick nöja sig med kryss

Tre United-spelare fick förtroendet från start Portugal kryssade mot Irland. Det handlar om Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo och Diogo Dalot, där de två sistnämnda fick spela 90 minuter, medan Fernandes byttes ut i de 75:e.

Från Portugals sida så gjorde man en riktigt tam insats. Man tappade boll otroligt mycket och var generellt slarviga, något som inte brukar leda till segrar. Man skapade också väldigt få målchanser, enligt mig så skapade man en farlig chans och den kom genom Ronaldo som hade en nick tätt utanför stolpen.

Utöver det så var det väldigt idélöst från Portugal, och en utvisning på Pepé i den 81:a minuten gjorde de inte direkt lättare att försöka hitta ett segermål. Istället var det Irland som skapade mest, speciellt efter utvisningen och Portugiserna ska vara nöjda att man fick med sig en poäng.

De Gea fortsätter att vara bänknötare

Spanien vann under kvällen sin match mot Grekland med 1-0, vilket nu betyder att man tagit ledningen i gruppen över Sverige. Om vi riktar lite fokus till Uniteds David de Gea så får han fortsätta att nöta bänk då Unai Simon fortsätter att vara Luis Enriques förstaval.

Morgondagens matcher

Dessa United-spelare kan få speltid imorgon.

  • 01.30: Brasilien – Colombia (VM-kval) [Fred]
  • 18.00: Sverige U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Elanga]
  • 18.00: Ryssland U21 – Slovakien U21 (EM-kval) [Sviderský]
  • 20.45: Nordirland – Litauen (VM-kval) [Galbraith]
  • 20.45: England – Albanien (VM-kval) [Maguire, Shaw]