Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Förlorare igen när Sverige och Portugal får nöja sig med kvalspel

Kvällen innehöll två stora och avgörande matcher för Uniteds representanter, Lindelöf respektive Dalot, Fernandes och Ronaldo. Sverige var tvungna att vinna men trots en bra match blev uppgiften för svår. Portugal däremot behövde bara ett kryss mot Serbien men även de gick bet efter en svag insats. Portugal och Sverige till kvalspel i vår alltså, dubbelt dåligt. 

Lindelöf får nöja sig med kval

Sverige spelade piggt i första halvlek och höll undan Spanien från allt för farliga chanser. Defensiven med lagkapten Victor Lindelöf kändes idag stabil till skillnad från senast när Viktor fick rejält med kritik. Även framåt skapades chanser främst genom Ekdahls bollvinster och förmåga att ställa om. Emil Forsberg var nära två gånger om och någon halvchans fanns även utöver det.

I andra halvlek såg spelet likartat ut. Klart är att Sverige hela tiden störde Spanien men utan att få till det lilla extra. Det blir ett tufft kval på många sätt, men om Sverige lyckas hålla upp spelet som idag bör vi ändå ha en chans. Zlatan och Quasion kom in i slutet men det hjälpte tyvärr föga. Istället var det Spanien som fick in ett mål i de sista minutrarna genom Morata.

Uniteds portugiser chockade i matchminut 90

Både Diogo Dalot och Bruno Fernandes fick idag börja på bänken. Det var ett helt nytt mittfält som formerades av Fernando Santos på Portugals bänk. Han mönstrade Daniel Pereira och rutinerade João Moutinho från start. Möjligen ville Santos ställa upp något mer defensivt mot ett Serbien som gått starkt i gruppen, också med tanke på att en poäng var tillräcklig.  Hur som helst, en spelare som heta Renato Sanches, Lille, var uppenbarligen valet före Bruno Fernandes idag, Fernandes som visat en vikande form i United har generellt en tuff konkurrens offensivt med Silva, Jota och nämnde Sanches.

Portugal gjorde tidigt 1-0 genom just Sanches men Serbien spelade upp sig och kvitterade till 1-1 i minut 33 genom Tadíc. Målet var dock turligt då det tog på en försvarare och dessutom fumlade Patricio ordentligt. Därefter stod matchen och vägde. Bruno Fernandes kom in i 64:e minuten för att få till mer framåt, men Serbien fortsatte stå emot. Portugal chockades sedan i 90:e minuten där Mitrovic satte sitt 44:e landslagsmål och skickade Serbien direkt till VM. Inte alls orättvist. På något sätt ser vi våra United-spelare förlora igen, och lite jobbigt är det.