Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Everton - Manchester United 1-1
Historien upprepar sig för Marc Skinner

För fjärde matchen i rad släppte Manchester Uniteds damlag in ett sent kvitteringsmål. Idag var det Everton som kunde säkra en poäng genom ett kvitteringsmål.

United öppnade annars matchen starkt och tog en tidig ledning genom Ella Toone. Därefter skulle laget emellertid stadigt bli sämre ju längre matchen led. Kvitteringen kom slumpmässigt men det är svårt att argumentera för att United förtjänade mer än laget fick.

Marc Skinner gjorde två förändringar jämfört med senast. En påtvingad sådan, då Hayley Ladd inte kunde spela på grund av sjukdom. Det gav Vilde Boe Risa chansen på mittfältet. Offensivt ett taktiskt drag av Skinner, då Martha Thomas fick chansen som toppforward. Det såg Alessia Russo flyttas ut på högerkanten medan Kirsty Hanson förpassades till bänken.

Inledningsvis gav förändringarna effekt. United var faktiskt bra första kvarten, med en intensivare press än tidigare och ett mer aggressivt anfallsspel.

Det mynnade också ut i ett ledningsmål efter tio minuter, då United kontrar snabbt. Det börjar med en snabb boll från Hannah Blundell till Russo. Högeryttern driver framåt och serverar Thomas som i sin tur hittar fram till Toone. Därifrån är det ingen tvekan om att Toone ska göra mål och ledningen är ett faktum.

Ella Toone gav United ledningen efter tio minuter. Så långt var det mesta bra. Sedan blev det bara sämre och sämre.

Everton börjar komma in i matchen när kvarten är spelad. Närmast kommer de med ett distansskott i ribbans överkant. Annars har de några hyggliga lägen i straffområdet men de saknar kvalitet i avsluten.

United har en chans på hörna och ett anfall där Toone väljer avslut när passning till Thomas nog var det bättre alternativet.

Efter paus är det mest bara dåligt från United. Everton dominerar spelet och United får sällan något flyt i spelet. Så värst många stora chanser skapar inte hemmalaget men känslan är hela tiden att kvitteringsmålet hänger i luften.

När kvitteringen kommer, med kvarten kvar att spela, är det slumpartat och efter misstag av Unitedförsvaret. Ona Batlle ska nicka undan ett inkast men misslyckas och bollen styrs mot eget mål. Maria Thorisdottir ser emellertid ut att ha kontroll på situationen och väntar på att målvakten Mary Earps ska hämta bollen. Earps hade emellertid precis fått vård och är inte alert. När målvakten till slut når bollen är hon passiv och Simone Magill sticker fram en fot och petar in bollen i mål.

Reprisen indikerar att Earps hade händerna på bollen och att målet därmed borde ha blivit underkänt. Det är emellertid ett svagt ingripande av målvakten. Hon måste helt enkelt vara starkare där. Thorisdottir har chansen att rensa men jag tycker inte att någon skugga ska falla på norskan. Att låta målvakten ta bollen är det bästa alternativet.

Avslutningen på matchen är tam. Everton har ett par halvchanser men avslutar svagt. Toone avslutar bättre för United men Evertons målvakt Sandy MacIver gör en bra räddning.

Totalt sett är det alldeles för dåligt av United. Igen. Vi började bra och med ett snabbare spel än tidigare. Snart föll vi emellertid in i gamla synder och kvitteringen är väntad. Det är fjärde matchen i rad som United släpper in ett sent kvitteringsmål. Alldeles för dåligt.

Damlaget har nu två tuffa hemmamatcher kvar före landslagsuppehållet. På onsdag möter vi Manchester City i Ligacupen och på söndag kommer Arsenal på besök i ligan. United behöver höja sig markant om laget ska få med sig något från de matcherna.

Målen

Everton – Manchester United 1-1 (0-1)

FA Women’s Super League, 14 november


0-1 (10) Ella Toone (Thomas)
1-1 (76) Simone Magill


Uniteds lag: Earps; Batlle, Mannion, Thorisdottir, Blundell; Boe Risa (Staniforth 65), Zelem; Russo, Toone, Galton; Thomas (Hanson 66)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK