Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Manchester United sparkar Ole Gunnar Solskjaer
Watford blev droppen

Sent under lördagskvällen har uppgifter att Manchester Uniteds styrelse bestämt sig för att sparka Ole Gunnar Solskjaer börjat spridas. Förlusten mot Watford skall ha blivit droppen, och Darren Fletcher sägs nu vara den som tar över United tillfälligt.

Det var främst från Manchester Evening News som var snabba med informationen kring att Solskjaer skall få gå. Samuel Luckhurst, tidningens huvudsakliga Unitedskribent, är visserligen långt ifrån alltid trovärdig, men han stod inte heller helt själv då exempelvis Fabrizio Romano påstår sig ha samma uppgifter som Luckhurst.

Nu efter midnatt har också mer trovärdiga The Athletic gått ut med samma uppgifter om att Solskjaer kommer få sparken.

Vad uppgifterna talar om är helt enkelt att Manchester Uniteds styrelse efter ett långt möte bestämt sig för att sparka Solskjaer, och att Darren Fletcher alltså skall ta över som tillfällig manager. Hur länge denna tillfälliga roll skall pågå verkar oklart, men det pratas inte om en liknande lösning som man gjorde med Solskjaer under säsongen 2018/19. Rykten på sociala medier pratar om att United vill försöka övertala Zinedine Zidane att ta över rollen, men dessa rykten är långt ifrån bekräftade och trovärdigheten får i nuläget anses låg.

Klubben skall vara bestämd i att man skall ge Solskjaer ett värdigt avsked, enligt Fabrizio Romano skall det presenteras som en ömsesidig överenskommelse mellan tränare och klubb.

Något officiellt uttalande från United har ännu inte kommit.