Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Michael Carrick
Ingen större reaktion att vänta

Michael Carrick har tagit över managerposten i Manchester United på permanent basis och imorgon leder han laget för första gången, då United ställs mot Villarreal i Champions League. I den här frågeasken går vi igenom vad delar av redaktionen tycker om beslutet att tillsätta Carrick som tillfällig manager.

Efter Ole Gunnar Solskjaers exit står det klart att Michael Carrick tar över som tillförordnad manager för Manchester United. Vad tycker du om det?

Marcus Beijar: Så som klubben hanterat det här är ärendet så fanns det ju egentligen inga alternativ. Man borde ha sparkat Solskjaer tidigare och jobbat in en ny lösning. Nu gjorde man inte det och då får man ta vad man har.

Gustav Brinck-Larsen: Ganska tråkigt helt ärligt. Jag tycker Carrick har varit extremt anonym sen han klev in i ledarstaben (till skillnad från innan, då han var Mr Excitement…), men förhoppningsvis skall han väl inte vara där så länge.

Mikael Österdahl: I ett kortsiktigt perspektiv är det ändå naturligt, när förändringen sker så plötsligt. Däremot är det oerhört märkligt att agera så plötsligt nu istället för lite mindre plötsligt för ett par veckor sedan.

Jonathan Gren: En kompetent ledning hade undvikit en sån här situation, vilket denna klubben tyvärr inte har. Men nu när vi väl är här så är det väl okej, så länge det bara handlar om en, max två matcher.

Adam Fröberg: Tja, både förståeligt och konstigt. Carrick har varit med som assisterande bakom både Mourinho och Solskjaer nu, utan att lyckas något vidare. Kan tycka att hela staben borde ryka tillsammans med Ole, men samtidigt behöver någon/några ta hand om laget fram tills en ny tränare kommer in och tar med sig sin egna stab.

Elias Hallström: Är väl rimligt, trots allt. Klubben befinner sig i ett vakuum nu. Ingen plan verkar finnas och då slutar det så här.

Det ryktades om att Darren Fletcher var aktuell för posten. Blev du förvånad när det i stället blev Carrick?

Marcus Beijar: Nej, inte det minsta.

Gustav Brinck-Larsen: Blev mer förvånad när det pratades om Fletcher som den som skulle ta över, med tanke på att han väl aldrig ens suttit på en tränarbänk i seniorsammanhang.

Mikael Österdahl: Jag var nog mer förvånad över att det ryktades om Fletcher, faktiskt. Carrick har ändå mer erfarenhet som tränare och känns som det naturliga valet av de som fanns i klubben.

Jonathan Gren: Egentligen inte. Carrick har ju varit assisterande tränare under hela Solskjaers tid som tränare, så egentligen var det väl naturligt att det också blev han.

Adam Fröberg: Nja. Kändes som att det var 50/50 där vem det skulle bli.

Elias Hallström: Nej, det kan jag inte påstå. Det var väl lite antingen eller där, men Carrick har ju varit vid Solskjaers sida, så om inte annat var det väl ganska självklart att det skulle bli han.

Hur länge tror du Carrick kommer leda laget? Med andra ord, när tror du vi får se en nytillsatt tränare i klubben?

Marcus Beijar: Läser man Uniteds uttalande så säger man ju att Carrick ska leda laget de kommande matcherna och att man letar en lösning för denna säsong till slut där efter. Det betyder ju på ren svenska att man siktar på en permanent lösning från 1.7.2022. Det borde rimligen betyda att Carrick kan få fortsätta tills dess.

Gustav Brinck-Larsen: För länge. Just nu finns det väl ingen rimlig tränare att ta in.

Mikael Österdahl: Just nu tror jag att klubbledningen springer runt som blinda yra höns och i hopp om att springa på ett korn. Att förutspå hur blinda yra höns ska agera känns hopplöst.

Jonathan Gren: Förhoppningsvis så har vi en ny tränare nästa vecka, men jag hade inte blivit förvånad om han sitter kvar i några veckor.

Adam Fröberg: Rimligt borde vara max Villarreal och Chelsea, men vi känner United vid det här laget och då är det lika bra att räkna med att det tar mer tid än så. Gissar på att Carrick kör i två veckor.

Elias Hallström: Det ryktas ju om att Pochettino vill till United ganska omgående. Jag tror inte det blir särskilt många matcher för Carrick. Blir det inte Pochettino blir det ju någon annan inom en ganska snar framtid.

Spelarreaktioner brukar ofta avspeglas ute på planen i samband med tränarbyten. Tror du vi kommer få se ett nytänt och förändrat United i matcherna framöver?

Marcus Beijar: Nytänt ja, men å andra sidan kan det ju inte bli särdeles mycket sämre än det varit i höst.

Gustav Brinck-Larsen: Carrick känns inte som tränaren som eldar igång ett lag på kort sikt, då jag är rädd att vi missar den klassiska effekten av att det brukar gå bra ett tag efter en sparkning. Jag hoppas så klart jag har fel.

Mikael Österdahl: Det beror nog på hur mycket Solskjaer det är över Carrick. För Carricks jobb har varit att följa Solskjaers order. Nu är det Carrick som bestämmer och om han faktiskt var någorlunda oenig med Solskjaer så lär vi få se viss förändring och då också en reaktion. Men om spelarna får samma instruktioner, bara från en annan röst, har jag svårt att se en omedelbar reaktion.

Jonathan Gren: Nej inte så länge Carrick är tränare då han har varit i klubben länge och har varit en av de tränare som faktiskt hållit i träningspassen.

Adam Fröberg: Jag är osäker då det i mångt och mycket är samma ledare som har hand om laget. Men det är ändå en röst som försvinner, en annan som ställer sig längst fram och som förhoppningsvis har lite andra tankar om hur laget ska tackla matcherna.

Elias Hallström: En reaktion kan det nog bli, men det är ju inte så att vi kommer få se ett nytt lag med revolutionerande idéer.

Tror du Carrick är ett framtida tränarämne?

Marcus Beijar: Ja, det tror jag. Däremot tror jag inte att han är ett namn för de absolut största klubbarna.

Gustav Brinck-Larsen: Anonymiteten han haft gör att svaret blir ingen aning. Under den tid han varit hjälptränare i United har ju laget dock inte kännetecknats av taktisk finess, och nån skuld i det skall väl Carrick ha. Och tjae, det gör mig tveksam.

Mikael Österdahl: Han förefaller ha en god fotbollshjärna och han har bevisligen viljan att jobba som tränare. Med spelarkarriären i ryggen har han möjligheten att öppna dörrar som för andra är stängda. Sen hur det faktiskt faller ut när han testar på riktigt, ja det vet bara framtiden.

Jonathan Gren: Nej.

Adam Fröberg: Ska inte skriva av honom helt, men magkänslan säger nej.

Elias Hallström: Så skicklig som han var som spelare tror jag absolut att det bor en tränare där, men något större namn kommer han nog aldrig bli i branschen.