Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Norwich City - Manchester United
Viktigt att bygga vidare

Då var det dags för ny match, denna gången mot tabelljumbon Norwich vilket får ses som en mycket bra möjlighet för Ralf Rangnick att ta ytterligare tre poäng. Förhoppningsvis så får vi se en fortsättning på de första 30-40 minuterna mot Crystal Palace där man spelade riktigt bra och verkligen hade en tydlig spelidé.

Manchester United

United kommer senast från ett kryss mot Young Boys i Champions League. Dock var man utan en enda spelare som startade mot Crystal Palace förra helgen och istället gav man spelare som Juan Mata, Jesse Lingard och Donny van de Beek chansen, tillsammans med yngre spelare som Amad, Anthony Elanga och Mason Greenwood.

På skadefronten så närmar sig Raphaël Varane en återkomst då han är tillbaka i träning, vilket också Edinson Cavani är. Paul Pogba är dock fortfarande borta ett tag till.

Aaron Wan-Bissaka var tillbaka i startelvan mot Young Boys, men blev utburen på bår efter att i matchens sista situation kolliderat med reklamskyltarna på kortsidan och ser därmed ut att missa morgondagens match. Även Nemanja Matic är ett frågetecken efter att ha drabbats av en förkylning, men ska ha testat negativt för Covid-19 enligt Rangnick.

Får Mason Greenwood chansen från start imorgon?

Vi fick se en 4-2-2-2-formation mot Crystal Palace vilket fungerade väldigt bra, och därför tror jag att det blir samma formation imorgon. 

Jag tror även att startelvan kommer att se nästintill identisk ut.

David de Gea i målet är inget att snacka om då spanjoren fortsätter att visa fin form.

Backlinjen kommer också att vara densamma, med Diogo Dalot på högerkanten, Victor Lindelöf och Harry Maguire som mittbackspar, och Alex Telles på vänsterkanten. Luke Shaw spelade i onsdagens match men imponerande inte direkt, vilket brasilianaren har gjort i de senaste matcherna och förtjänar därför att få fortsatt förtroende från start. 

På det defensiva mittfältet får vi nog se Scott McTominay och Fred igen, speciellt med tanke på att Donny van de Beek inte tog sin chans i matchen mot Young Boys.

I de två nummer 10-rollerna bör vi återigen få se Jadon Sancho och Bruno Fernandes. Och på topp tror jag faktiskt att vi får se en förändring där Mason Greenwood ersätter Marcus Rashford som inte har övertygat i de chanserna han fått. Jämte honom är Ronaldo given.

Möjlig startelva:

Norwich City

Nykomlingen Norwich har inte haft det lätt denna säsongen. Man har redan gjort ett tränarbyte där man ersatte Daniel Farke med den förre Aston Villa-träningen Dean Smith.

Dock så är formen helt okej för bottenlaget där man har två vinster, två kryss och en förlust på sina fem senaste matcher.

Dock så kommer man vara utan Brandon Williams, som är på lån från United och är därmed indisponibel. Även Milot Rashica och Cristoph Zimmermann ser ut att missa matchen med en ljumsk- respektive fotskada. Även Sam Byram och Mathias Normann   väntas vara otillgängliga.

Norwich har använt sig av en del olika formationer under Dean Smith vilket gör det svårt att veta hur han ställer upp imorgon. Men i matchen mot Southampton, som spelar med en liknande formation till Rangnick så ställde man upp i en 4-2-3-1-formation, och därför kommer jag att utgå ifrån det.

Mellan stolparna kommer Tim Krul att stå, och framför sig kommer han att ha en fyrbackslinje bestående utav Max Aarons, Grant Hanley, Ben Gibson och Dimitris Giannoulis.

I de två djupare mittfältspositionerna tror jag att vi kommer att hitta Kenny McLean, och jämte honom tror jag att vi får se Lukas Rupp.

På de tre offensiva mittfältspositionerna tror jag att vi kommer att få se Todd Cantwell till höger, Billy Gilmour i mitten och Josh Sargent till vänster.

På topp kommer vi att få se Teemu Pukki, som gjort fem utav lagets åtta mål denna säsongen.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har haft det ganska lätt för Norwich sett till resultaten. Man har vunnit åtta av de senaste tio mötena, och man har gjort det med en målskillnad på +19.

Man har dock bara mött varandra tre gånger på de senaste fem åren då Norwich spenderat mycket tid i The Championship. Det senaste mötet mellan lagen var i FA-cupen förra året, där United lyckades vinna med 2-1 efter förlängning.

Visste ni att…

  • United har hÃ¥llit nollan mot Norwich sex gÃ¥nger pÃ¥ de senaste tio mötena.
  • Utav de senaste tio matcherna mellan lagen har United vunnit med 4-0 hela fyra gÃ¥nger.

Matchinformation

Norwich City
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 16
Tid: Lördagen den 11 december 2021, 18.30
Plats: Carrow Road, Norwich
Domare: Darren England
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Cavani (muskelskada, inget datum)
  • Martial (knä, inget datum)
  • Varane (hamstring, mitten december)
  • Pogba (skadad, januari)
  • Hannibal (landslag, mitten december)
Tveksamma:

  • Wan-Bissaka (skadad, liten chans)
FORM
F20/11WatfordBPL1-4
V23/11VillarrealBCL2-0
O28/11ChelseaBPL1-1
V2/12ArsenalHPL3-2
V5/12C PalaceHPL1-0
O8/12Young BoysHCL1-1

Norwich City

Skador och avstängningar:

  • Williams (indisponibel mot United)
  • Rashica (ljumske, januari)
  • Zimmermann (fot, inget datum)
Tveksamma:

  • Normann (ljumske)
  • Byram (matchform)
FORM
F31/10Leeds UnitedHPL1-2
V6/11BrentfordBPL2-1
V20/11SouthamptonHPL2-1
O27/11WolvesHPL0-0
O30/11NewcastleBPL1-1
F5/12TottenhamBPL0-3

United mot Norwich City

Totalt:7040-13-17122-64
Borta:3618-6-1257-45
Premier League:1814-1-335-11
SENASTE MÖTENA
V2016-05-07BPL1-0
V2019-10-27BPL3-1
V2020-01-11HPL4-0
V2020-06-27BFA2-1EF
SENASTE BORTAMATCHER
V2013-12-28BPL1-0
V2016-05-07BPL1-0
V2019-10-27BPL3-1
V2020-06-27BFA2-1EF