Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ronaldo talar ut / Bailly stannar / Van de Beek kan lånas ut

Torsdagens nyhetssvep är här och vi nås av nyheten att Cristiano Ronaldo uttalat sig i en intervju med Sky Sports. Portugisen pratar om mentalitet, förväntningar och mycket mer. Dessutom uppges Eric Bailly trots allt bli kvar i klubben men Donny van de Beek kan lämna. Detta och mycket annat behandlas.

”Vi alla kan mycket bättre”

Mycket kan sägas om Cristiano Ronaldo men att han är en vinnare kan ingen ifrågasätta. Det är han också tydlig med – han återvände till Manchester United för att vinna titlar.

Som det ser ut nu är en ligatitel långt borta. Sjua i tabellen och hela 22 poäng bakom Manchester city. Sex poäng upp till en fjärdeplacering men portugisen menar att United måste sikta högre.

Manchester United borde vinna ligan eller komma tvåa eller trea, jag ser ingen annan placering för denna klubb. Vår ambition får inte vara lägre än att komma topp tre i ligan. Vi är kapabla att förändra saker nu. Vi kan göra det bättre och det gäller alla, vi kan mycket bättre.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo uttalar sig även om hur han som en av de mest rutinerade spelarna vill hjälpa de yngre i laget.

Detta och så klart mycket annat. Hela intervjun länkas nedanför.

Trots intresse från Milan – Bailly stannar?

Som bekant är den italienska klubben Milan intresserade av att låna in Eric Bailly i januari. Det har ryktats mycket om en potentiell affär under de senaste dagarna.

Enligt Sky Sports kommer dock ivorianen bli kvar i United. Enligt deras uppgifter kommer United inte låna ut någon spelare i januari, mer om detta senare.

Van de Beek kan lånas ut

Mittfältarens speltid sedan i somras har egentligen inte förbättrats någonting och i jakt på mer speltid är han öppen för en utlåning den här månaden.

Enligt Tyrone Marshall på Manchester Evening News har hans representanter varit i kontakt med både Newcastle och Borussia Dortmund gällande ett låneavtal resten av säsongen. Men United ska fortsatt inte vara villiga att släppa honom.

Även Luke Edwards från Daily Telegraph kommer med liknande uppgifter. Han skriver att en utlåning till Newcastle i januari är en möjlighet.

Händelserik start i AFCON

Hannibal startade för sitt Tunisien i matchen mot Mali. Det blev till sist en 1-0 förlust för Tunisien men matchen var långt ifrån händelsefattig.

United-spelaren byttes ut i halvtid vid ställningen 0-0, strax därefter tog Mali ledningen. I den 77:e minuten fick Tunisien straff, men brände den. Sedan startade kaoset. Domaren blåste av matchen i den 85:e minuten. Sedan återupptogs den igen.

Ganska direkt efter omstarten visas en Mali-spelare ut och sedan blåser domaren av matchen igen, den här gången i den 89:e matchminuten. Kaos.

Lika kaosartat blev det inte för Eric Bailly som spelade hela matchen när hans Elfenbenskusten inledde mästerskapen med en 1-0 seger.

Flera av damlagets spelare tillbaka i träning

Inför matchen mot Birmingham i helgen är flera av damlagets spelare tillbaka i träning med laget. Kirsty Smith, Carrie Jones och Jackie Groenen ska alla vara tillgängliga för spel igen.

Det gäller dock inte Lucy Staniforth som skadade knät i matchen mot Aston Villa och kommer missa ett par veckor.

Potentiella kontraktsförlängningar

BBC-journalisten Emma Sanders har pratat med Marc Skinner inför matchen mot Birmingham. Bland annat frågade hon damlagets tränare kring potentiella kontraktsförlängningar.

… Och om potentiella nyförvärv.

Det finns även en längre intervju med Skinner på Uniteds officiella hemsida. Den hittar ni nedanför.

Alessia Russo prisas

Den unga anfallaren får pris som december månads bästa spelare av PFA.

Fredag den 4 februari

Är det dags för FA-Cupens fjärde omgång där Manchester United tar emot Middlesbrough hemma på Old Trafford.

Det blir alltså en fredagsmatch för Rangnicks mannar. Matchen har avspark 21.00 svensk tid.

Álvaro Fernández kan lånas ut

Enligt journalisten Jonathan Shrager är en klubb i den spanska andradivisionen intresserade av att låna in reservlagets 18-årige ytterback Álvaro Fernández den här månaden.

Spanjoren kom till Manchester United från Real Madrid sommaren 2020. Den här säsongen har han spelat 20 matcher för U23-laget.