Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Brentford - Manchester United
Tre poäng tack!

Då var det dags för match igen, och efter lördagens besvikelse så bör Manchester United vara revanschsugna. Man gästar nykomlingen Brentford, som för tillfället ligger på en 14:e plats i ligan. Tre poäng är nästintill ett måste, och även om Brentford inte varit dåliga så bör man ha en bra chans att få med sig en seger tillbaka till Manchester.

Manchester United

Även om de tre poängen är det viktigaste så är det verkligen på tiden att man hittar något spelmässigt. Man såg riktigt bra ut under den första halvtimmen mot Aston Villa, och kanske är det något man kan bygga vidare på. Men samtidigt känns det som att vi sett detta tidigare, där man istället för att ta ytterligare steg i rätt riktning tog två steg bakåt.

Något som man kunde se i matchen mot Villa var att man nästan spelade en 4-3-3 formation med Bruno Fernandes lite djupare, och det var till en början framgångsrikt. Förhoppningsvis kanske man hittat något där.

Man kommer att vara utan Paul Pogba, som dock var tillbaka i träning under gårdagen. Eric Bailly är inte heller tillgänglig då han spelar i den Afrikanska Mästerskapen. Det finns en del tveksamheter i truppen, men tillbaka bör både Luke Shaw och Scott McTominay vara efter att ha missat helgens match på grund av avstängning.

Till de tveksamma hör Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford och Aaron Wan-Bissaka. Dock bör alla tre ha en bra chans att komma till spel.

Situationen kring Anthony Martial känns högs oklar då han vill lämna klubben och har till följd av det inte varit med i de senaste matchtrupperna. Efter matchen mot Aston Villa gick Rangnick ut med att Martial inte ville vara med i truppen, något som fransmannen sedan dementerade.

Får vi se Luke Shaw tillbaka i startelvan?

Vidare till startelvan så skulle det inte förvåna mig om vi får se en del ändringar. Diogo Dalot hade inte någon vidare match i lördags, och kanske väljer Rangnick att sätta in Wan-Bissaka för att prioritera defensiven. Personligen så ser jag dock gärna att Dalot behåller sin plats då han bidrar med mycket mer offensivt.

Jag hade också behållt Varane och Lindelöf i startelvan, men jag tror att det finns en stor chans att vi får se Harry Maguire tillbaka. Alex Telles var den spelaren i backlinjen som i mitt tycker var bäst mot Villa, men han var inte tillräckligt bra för att vara given i morgondagens elva.

På mittfältet tror jag att vi kommer få se Scott McTominay tillbaka. Där kommer han att spela med Fred, och beroende på vilken formation man väljer, kanske också Bruno Fernandes. Personligen så hoppas jag att man ställer upp i en 4-3-3 formation då Fernandes på så sätt kan få mer tid med boll, samtidigt som det också skulle tillåta Fred att pressa högre vid olika tillfällen. 

Framåt så tycker jag att Anthony Elanga gjorde tillräckligt för att behålla sin plats i startelvan, dock tycker jag att Jadon Sancho bör ersätta Mason Greenwood på högersidan. Om Ronaldo är tillgänglig för spel så tror jag att han kommer att spela på topp. Om inte så kanske Mason Greenwood kan ta den platsen istället för att spela på högerkanten.

Möjlig startelva:

Brentford

Nykomlingarna Brentford har gjort det bra hittills i vad som är klubbens första säsong i den engelska högstadivisionen sedan 1946-47. Som sagt så befinner man sig på en 14:e plats i ligan där premiärvinsten mot Arsenal och krysset mot Liverpool sticker ut lite extra, och man känns som ett lag som kan skrälla mot egentligen vem som helst.  

I truppen hittar vi bland annat svensken Pontus Jansson, som också är kapten. En annan spelare som man kommer att behöva hålla koll på är Ivan Toney. Toney gjorde 33 mål på 48 matcher förra säsongen. Denna säsongen har det dock bara blivit fyra mål för Engelsmannen men han är ändå en spelare att hålla koll på.

Man kommer att ha majoriteten utav sina ordinarie spelare tillgängliga där det enda riktiga avbräcket är Frank Onyeka som är iväg och spelar i de Afrikanska Mästerskapen. Utöver det så kommer man att vara utan Joshua Dasilva, David Raya, Charlie Good och Julian Jeanvier. Tveksam är också Mathias Jörgensen på grund av en lårskada.

Om vi spekulerar kring en eventuell startelva så kommer vi i mål troligtvis få se Alvaro Fernandez då Raya är skadad. Man har i de senaste två matcherna använt sig av samma tre mittbackar, nämligen Pontus Jansson, Kristoffer Ajer och Ethan Pinnock och jag tror att man fortsätter med det. På ytterbackspositionerna tror jag att man kommer att gå med Mads Rasmussen och Sergi Canos. 

Om inget oväntat sker så kommer nog innermittfältet bestå utav samma tre spelare som i deras senaste match, alltså Shandon Baptiste, Christian Norrgaard och Vitaly Janelt. På topp är Ivan Toney given och jämte honom tror jag att vi får se Bryan Mbeumo.

Möjlig startelva:

Historik

Det finns inte speciellt mycket historik mellan dessa två lag. Man har bara mött varandra 13 gånger i tävlingsspel, där det blivit sex vinster för United, fem för Brentford och två oavgjorda. Dock så möttes man i en träningsmatch inför denna säsongen som slutade 2-2.

Visste ni att…

 • Senast man mötte varandra var i september 1975.
 • Första gången dessa två lag möttes var i januari 1928.

Matchinformation

Brentford
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Onsdagen den 19 januari 2022, 21.00
Plats: Brentford Community Stadium, London
Domare: Andre Marriner
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Bailly (landslag, januari/februari)
 • Hannibal (landslag, januari/februari)
Tveksamma:

 • Pogba (skadad, liten chans)
 • Martial (oklar status, liten chans)
 • Rashford (lårkaka, liten chans)
 • Ronaldo (höft)
 • Wan-Bissaka (skadad, liten chans)
 • Henderson (spelklar, stor chans)
FORM
V11/12Norwich CityBPL1-0
O27/12NewcastleBPL1-1
V30/12BurnleyHPL3-1
F3/1WolvesHPL0-1
V10/1Aston VillaHFA1-0
O15/1Aston VillaBPL2-2

Brentford

Skador och avstängningar:

 • Dasilva (ljumske, slutet februari)
 • Oneyka (landslag)
 • Raya (knä, inget datum)
 • Goode (lår, inget datum)
 • Jeanvier (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Jorgensen (lår)
FORM
F26/12BrightonBPL0-2
F29/12Man CityHPL0-1
V2/1Aston VillaHPL2-1
V8/1Port ValeBFA4-1
F11/1SouthamptonBPL1-4
F16/1LiverpoolBPL0-3

United mot Brentford

Totalt:136-2-528-23
Borta:62-1-310-14
Premier League:00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
V1939-04-22HD13-0
V1946-12-07HD14-1
O1947-04-12BD10-0
V1975-09-10HLC2-1
SENASTE BORTAMATCHER
F1936-10-10BD10-4
F1938-02-12BFA0-2
V1938-12-17BD15-2
O1947-04-12BD10-0