Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Amad Diallo utlånad till Rangers
Amad klar för Rangers!

En kort stund efter dagens nyheter om att Amad är på väg till Skottland blev det bekräftat. Den unge talangen från Elfenbenskusten är klar för skotska Rangers. 

Manchester United bekräftar lånet under eftermiddagen idag, och det gäller för resten av säsongen. Ingen köpoption inkluderas.  Amad kom till United från Atalanta i januari 2021 och ses alltjämt som en av de största talangerna som offensiv ytter. Vi vet dock att konkurrensen är mer än hård i dagsläget.

Amad har hittills gjort nio framträdanden för United, varav åtta förra säsongen. Vi minns kanske främst målet mot AC Milan i Europa Leauge. I U23 har Amad gjort två mål och en assist på två matcher under säsongen medan förra året resulterade i imponerande fyra mål och tre assist på tre matcher.

Amad själv säger:

Jag är glad över att ansluta till Rangers. Det är fantastiskt för mig i detta skedet av min karriär att få chansen i en sådan stor klubb som slåss om titlar och som kommer att ge mig möjligheter att utmana mig själv i flera omgivningar. Jag ser fram emot att träna med mina lagkamrater för första gången i morgon och möta alla fans i mötet med Ross County på lördag.

Amad får nu chansen att visa upp sig för den relativt nye managern Giovanni Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst säger:

Jag är väldigt glad att addera Amad till vår trupp för resten av säsongen. Han är en spelare jag haft ögonen på en tid och när möjligheten kom att signa honom så ville vi verkligen få det att hända. Han kommer att bidra med många saker till oss och skapa än mer konkurrens för spelarna framåt i banan.

Rangers leder för närvarande ligan efter 22 spelade matcher med fyra poäng före rivalerna Celtic. Nästa match blir mot Ross County på lördag innan ett derby mot Celtic väntar borta nästa onsdag.

Vi önskar Amad lycka till i Skottland!