Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Skadecomebacker / Cupmotståndare för juniorerna / Övrigt i fotbollsvärlden

Manchester United v Manchester City EDS: Premier League 2

Söndagens nyhetssvep blir ett kort sådant. Vi tar bland annat upp att både Ethan Laird och Tahith Chong gjort comebacks från skadeuppehåll samt att juniorerna har fått en motståndare i FA Youth Cup.

I övrigt noterar vi att Chelsea gjort ett uppmärksammat uttalande under lördagskvällen och att Leeds United gjort sig av med Marcelo Bielsa.

Laird och Chong tillbaka

Både Ethan Laird och Tahith Chong har dragits med skador under en lite längre period men igår gjorde de inhopp för sina respektive klubbar.

Laird är utlånad till Bournemouth och gjorde i och med inhoppet igår också debut för klubben. Bournemouth vann med 2-1 mot Stoke City.

För Chongs del blev det inhopp med knappa halvtimmen kvar i en match hans Birmingham City förlorade med 2-1 mot Huddersfield Town.

Wolves väntar i FA Youth Cup

Juniorerna ångar på i FA Youth Cup den här säsongen. I torsdags besegrades Leicester City på hemmaplan med 2-1 och därmed tog man sig vidare till semifinal i turneringen. Väl där väntar Wolverhampton Wanderers, som slog ut Brighton & Hove Albion igår.

Några övriga nyheter

Abramovich ”släpper kontrollen”

Så kunde åtminstone det pressmeddelande som Chelsea skickade ut under lördagskvällen tolkas.

Med tanke på vad som pågår i Ukraina och Ryssland just nu uppges Chelseas ägare Roman Abramovich lämna ifrån sig kontrollen av klubben, då han riskerar att straffas av det engelska parlamentet för kopplingar till ryska staten och eventuella korrupta aktiviteter.

Hur, och om, detta påverkar Chelsea i någon egentlig större utsträckning går så klart att diskutera. Abramovich står fortfarande som ägare och därmed förändras sannolikt inte jättemycket av detta uttalande.

Bielsa lämnar Leeds

Leeds United bekräftade under söndagen att deras argentinske tränare Marcelo Bielsa fått lämna sin post. En rad dåliga resultat är sannolikt den främsta anledningen till beslutet.

Igår förlorade Leeds hemma mot Tottenham Hotspur med 4-0, vilket alltså blev Bielsas sista match i klubben.