Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag kommer att backas / Inget möte med Rangnick / Månadens spelare

I dagens nyhetssvep kommer en del transfernyheter att behandlas, och detta kommer i samband med att Erik ten Hag ser ut att bli lagets nya tränare. Utöver det så har vi en del att rapportera kring systemet kring supporter-aktier men också en del annat.

Ten Hag kommer att backas

Allt indikerar på att Erik ten Hag kommer att bli Manchester Uniteds nya tränare, och enligt James Ducker på the Telegraph så kommer holländaren att få stora resurser i sommarens transferfönster, även om man skulle missa en CL-plats denna säsong.

Vidare så skriver Ducker att ytterligare kapital kommer att finnas om man lyckas sälja spelare och genom att rensa löner då ett antal spelare ser ut att lämna klubben gratis i sommar.

Klubben ska också ha fastställt en lista på potentiella värvningar där man prioriterar en anfallare och två energiska mittfältare. Utöver det så är även en högerytter av intresse, men det ska inte vara lika viktigt som de andra två positionerna.

Förstavalen på de olika positionerna ska enligt Ducker vara Harry Kane och Declan Rice, men ett billigare alternativ ska vara Aston Villas John McGinn.

Från ten Hags sida så är det möjligt att han vill ta med sig någon spelare från Ajax där Anthony ska vara ett alternativ, även om Ajax hoppas kunna behålla honom i en säsong till.

Ingen garanti för supporter-aktier

Det föreslagna systemet för supporter-aktier har nått ett kritiskt läge utan garantier att det kommer att förverkligas. Det skriver Jamie Jackson, journalist på The Guardian.

Joel Glazer meddelade i samband med Super League-fiaskot att ma skulle ta fram ett system där supportrar skulle kunna köpa aktier i klubben, men nu finns det alltså risk att det går i stöpet.

Österrike dementerar Rangnick-möte

Under gårdagen så ryktades det om att Peter Schöttel, sportchef för det Österrikiska fotbollsförbundet hade flugit till Manchester för att prata med Ralf Rangnick om att bli lagets nästa huvudtränare.

Detta ska dock inte vara sant då förbundet på twitter skrev att ett möte inte tagit plats mellan Rangnick och Schöttel.

Russo blir månadens spelare

Vi säger grattis till Alessia Russo som blivit utsedd till månadens spelare för mars månad.