Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Nytt för årskortsinnehavare / Månandes mål / Bournemouth tillbaka

Onsdagens nyhetssvep inleds med att ta upp ny information för årskortsinnehavara på Old Trafford till nästa säsong. Vi tittar även till vilket mål som utsetts till aprils bästa samt hälsar Bournemouth välkomna tillbaka till Premier League. 

Större frihet för årskortsinnehavare

Manchester United har under onsdagen meddelat att man till nästa säsong kommer ge årskortsinnehavare större frihet och möjligheter att utforma säsongsbiljetten.

I samråd med Manchester United Fans’ Advisory Board (FAB) och Fans’ Forum kommer klubben tillåta att man som innehavare kan välja till och bort matcher i olika turneringar.

I det nuvarande systemet ingår samtliga hemmamatcher i Premier League men även Champions League, FA-cupen, och ligacupen. Från och med nästa säsong kommer man i stället kunna välja vilka turneringar man vill inkludera i ett säsongskort

Mer information om upplägget finns att läsa på Manchester Uniteds hemsida.

Månadens mål utsett

Eftersom det nästan bara är Cristiano Ronaldo som förmår göra mål i Manchester United under slutspurten av säsongen, är det kanske inte så konstigt att ett av portugisens alla mål också utsetts till april månads bästa.

I hemmamatchen mot Norwich City för drygt två veckor sedan slog 37-åringen till med ett hattrick och hittade bland annat nätet med en frispark (till slut).

Målet har utsetts till april månads mål i United.

Bournemouth tillbaka i Premier League

Säsongen 2019/20 åkte Bournemouth ur Premier League efter att ha slutat på 17:e plats. Då gjorde även jojo-gängen Norwich City och Watford sällskap.

När säsongerna borta på de brittiska öarna snart är färdigspelade står det nu klart att dessa gängen åter är inblandade i karusellen. Norwich är klara för nedflyttning till The Championship men igår kväll stod det också klart att Bournemouth tar steget upp igen.

Under tisdagskvällen spelade man en, för Bournemouths del, direktavgörande match mot Nottingham Forest om avancemang. Hemma på Vitality Stadium tog man en 1-0-seger i en mycket intensiv och underhållande fotbollsmatch. Det var därmed tillräckligt för att tillsammans med Fulham ta en direktplats till Premier League.

Värt att nämna är att James Garner, som är utlånad till Forest från United, spelade hela matchen. Ethan Laird, som också är utlånad men till Bournemouth, fanns inte med.