Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pogba erbjuden kontrakt / Henderson till Newcastle? / Unge Timber kan följa med Ten Hag

Tisdagens nyhetssvep fortsätter så smått upptrappningen mot den kommande tidens alla transfernyheter. Enligt uppgift är Paul Pogba erbjuden ett kontrakt av Juventus och Newcastle vill ännu ha Dean Henderson. Vad gäller nyförvärv så fortsätter rykten om Ajaxspelares som kan följa med Ten Hag till United. 

Pogba erbjuden kontrakt

Enligt den italienska sportjournalisten Romeo Agresti så har Juventus erbjudit Paul Pogba ett kontrakt värt ungefär 7,5 miljoner euro per säsong plus bonusar. Det framgår också att Paul Pogba ska ha krävt ca 11 milj euro. Pogba sägs nu värdera de erbjudanden som hittills ligger på bordet. Vi kommer av allt att döma få se honom lämna United inom en snar framtid.

Henderson till Newcastle?

Samuel Luckhurst och Manchester United Evening News rapporterar ånyo om att Newcastle vill ha målvakten Dean Henderson. Han sägs vara värderad till 40 miljoner pund. Det troligaste enligt Luckhurst är att Henderson försvinner på lån, eftersom kontraktet med United löper fram till 2025.

Henderson, som bara spelat tre matcher denna säsong, vill förstås ha speltid, inte minst för att konkurrera om en plats i landslaget. Det många frågar sig är nu hur Erik ten Hag ställer sig till Henderson och De Gea i relation till det spelsystem han vill forma. Av kommentarerna att döma tycks många tro att Henderson är den som skulle passa bäst i Ten Hags kommande spelsystem.

 

Unge Timber kan följa med Ten Hag

Den unge mittbacken Jurriën Timber rapporteras vara högintressant för att följa med Ten Hag till United. Han har gjort det mycket bra i Ajax och är flexibel då han inte sällan tjänstgjort som högerback. Han prisas bland annat för sin snabbhet men sägs samtidigt vara väl kort, åtminstone för att vara mittback i Premier League.

Summa summarum: En ung talang med hög potential främst som högerbacksalternativ i United. Den stora frågan är om han håller i Premier League.