Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Eriksen och De Jong uttalar sig / Martials framtid osäker

I dagens nyhetssvep har vi lite mer att tillägga kring Christian Eriksen, där dansken själv har uttalat sig om sin framtid. Det har även Frenkie de Jong gjort, som fortsätter att vara avslappnad kring situationen. Utöver det så är Anthony Martials framtid osäker.

Champions League inte nödvändigt för Eriksen

Som vi rapporterade igår så har Manchester United erbjudit Christian Eriksen ett kontrakt då han för tillfället är en ”free agent”. Enligt James Ducker på The Telegraph så är danskens tidigare klubb Tottenham Hotspur, tillsammans med Newcastle också intresserade av mittfältarens signatur, samtidigt som Brentford inte gett upp hoppet om dansken.

I en intervju med Viaplay så sa han följande om sin framtid: ”Jag har olika erbjudanden och alternativ som vi överväger, och sedan kommer vi att fatta ett beslut. Jag skulle älska att spela Champions League-fotboll igen. Jag vet hur roligt det är men det är inte nödvändigt för mig.”

Som nämnt i gårdagens nyhetssvep så är Uniteds prioritet fortfarande Frenkie de Jong, men enligt Ducker så behöver det ena inte utesluta det andra då det fortfarande är oklart om Eriksen är ett andraval till holländaren, eller om Erik ten Hag vill ha båda spelarna i sitt lag inför nästa säsong.

De Jong om sin framtid

I en presskonferens under gårdagen fick Frenkie de Jong frågan om hur det känns att vara av intresse från en klubb som Manchester United. Till det svarade han följande:

”Man blir alltid smickrad när lag visar intresse för dig som spelare, men jag är i den största klubben i världen för tillfället och jag trivs bra där, så inga nyheter.”

Martials framtid osäker

Anthony Martials framtid som United-spelare är osäker. Det skriver den mycket trovärdiga Simon Stone, journalist för BBC.

Enligt Stone så kommer Erik ten Hag behöva ta ett beslut kring fransmannen, som kommer att vara med på lagets försäsongsturné.