Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Bourne lämnar på lån under säsongen
Officiellt: Tara Bourne till Birmingham City

United bekräftar att Tara Bourne går på lån till Birmingham City över säsongen 2022/2023. Den 19-åriga försvararen signerade ett proffskontrakt med United förra året och har tidigare varit utlånad till Blackburn Rovers och Sheffield United. 

Bourne ses som en stor talang men behöver mer erfarenhet för att spela med United i WSL. Marc Skinner ser utlånet som viktigt för att hon ska få erfarenhet av ett seniorlag i en liga med bra motstånd.

Skinner:

Vi är säkra på att låneperioden kommer att främja Taras utveckling och vi kommer att hålla noga koll på henne under hela säsongen.

Tara Bourne har figurerat stadigt för Englands U19-lag under året.

Bourne om Birmingham City:

Det känns väldigt bra. Jag har tränat några gånger med tjejerna och det är en härlig grupp. Jag kan inte vänta på att få börja. Jag ville verkligen till ett lag som kämpar för den högsta ligan, så jag är väldigt glad för att vara här.