Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

It's coming home
Ella Toone målskytt i EM-finalen, mästare med Mary Earps och Alessia Russo

England, med Manchester United-trion Mary Earps, Alessia Russo och Ella Toone i laget, är Europamästare i fotboll.

I finalen besegrades Tyskland med 2-1. Från Manchester United-håll tar vi framför allt med oss att det var Ella Toone som öppnade målskyttet med en fantastisk lobb. Toone hade varit på planen i fem minuter när hon slog till.

Mary Earps var turneringen igenom en trygg sista utpost för England. Manchester United-målvakten släppte bara in två mål på sex matcher.

Det är ändå de offensiva spelarna Alessia Russo och Ella Toone som har stulit rubrikerna i turneringen. De båda fick börja matcherna i turneringen på bänken men de var självklara inhoppare. Det går inte att säga annat än att nivån på det engelska spelet höjdes när Russo och Toone byttes in.

Idag såg vi inhoppare Toone öppna målskyttet. Toone gjorde även det viktiga kvitteringsmålet i kvartsfinalen mot Spanien. Det målet kom på framspelning från Russo. Mest vi annars Russo för klacksparken mot Sverige i semifinalen. Totalt gjorde Russo fyra mål i turneringen.