Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Manchester United lanserar tredjeställ för säsongen 2022/23
Unik gröngul design

Manchester United har lanserat sitt tredjeställ för säsongen som har en unik grön färgsättning. Stället beskrivs som ”eye-catching” med sitt framstående geometriska mönster. Det tas i bruk redan på lördag när United tar sig an Brentford borta. 

Hemmastället är rött, bortastället vitt och tredjestället blir nu alltså gröngult.

Tredjestället beskrivs gå i grönt men är väl snarare gröngult med med svarta detaljer och har en rund hals med ett mönster som definieras med orden statement graphic design inspirerat från 90-talets tidsanda.

Inigo Turner hos Adidas beskriver att stället har en tydlig Manchester United-identitet och mix av tidigare grafiska detaljer med utgångspunkt i geometriska figurer och mönster. Han säger ”Vi har mixat dessa med en ny tolkning av en klassisk klubbfärg för ett fräscht, iögonfallande ställ.

Snyggt eller inte så kan vi konstatera att det syns, lite som att ha ett stort gäng målvakter på plan.