Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool 2-1
Vad hände nu? United vinnare utan Ronaldo och Maguire

Rubriken i vår inför-rapport var, hur ska detta gå? Ett svar blir, vad hände nu? Vi var många som befarade det värsta på förhand. Erik ten Hag mönstrade dock en delvis ny elva och Ronaldo inledde på bänken med ett mycket besviket ansiktsuttryck. Kanske var det just det faktum att den rejäla ommöbleringen och lagets största stjärna på bänken gjorde susen. Även lagkapten Maguire bänkades. Ett oerhört stort steg framåt när Manchester United studsar tillbaka rejält. Oväntat javisst, men vi tar det alla dagar i veckan.

Det blev en mycket intressant kväll. Det började överraskande bra och den där attityden Ten Hag har tjatat om hela veckan var verkligen där idag. Den vanligtvis stora mängden idiotpassningar var bortslipade och försvaret var bättre än på länge med Martínez som den bäste för dagen. Även anfallsspelet såg bra ut med Ronaldo på bänken. Elanga var mycket pigg och inhoppare Martial är definitivt på väg tillbaka mot sin forna form. Erik Niva omnämnde till och med insatsen som Manchester Uniteds bästa på flera år. Det är kanske oklart men visst var den här kvällen precis vad vi behövde.

Det finns förstås ändå ingen anledning att tokhetsa betygen även om vi mår bättre ikväll än på mycket länge och de flesta måste få betyget bra.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Sätts inte på prov särskilt mycket i denna match för än efter 80 minuter, men överlag stabil och gör några viktiga räddningar i slutet (som han ska göra). Fortfarande osäker på fötterna från och till dock, det märks.

Diogo Dalot: 7

Bra glöd överlag och en hel del fina blockeringar i defensiven. Blir visserligen varnad och har vissa problem med Diaz i första halvlek men spelar upp sig efterhand och måste få betyget bra idag.

Raphael Varane: 7

Varnad ganska omgående. Spelar upp sig och känns betydligt mer trygg än Maguire och mer som en ledare än vår ordinarie lagkapten. Han bör bli bättre och bättre och i denna match är Varane bra, på gränsen till mycket bra. 7+.

Lisandro Martínez: 8

Det har talats om att han inte håller för Premier League och att han är för het från och till. Må så vara men detta var ett oerhört fall framåt. Hård och stabil och han kommer rätt nästan varje gång idag. En av lagets bästa spelare idag och gränsar mot högre betyg. Räddar Fernandes och laget från en mycket otrevlig kvittering. Det här bådar gott, dock inte för Victor Lindelöf.

Försvarsmässigt en mycket bra insats idag, inte minst av Lisandro Martínez.

Tyrell Malacia: 8

Jag tycker han ser bra ut både defensivt och offensivt men har inte helt lätt när Liverpool ökar takten. Han ger sig ändå aldrig vilket visar på den glöd samtliga spelare bör ha. Ser också fräschare ut än Shaw. Viktiga brytningar i slutet av matchen, utgör framtiden för Uniteds backlinje helt klart. Överväger till slut i mycket bra.

Christian Eriksen: 7

Bättre passningsspel idag. Tar frisparkarna och utgör alltid ett hot med dem,  nära att sätta sin andra frispark i krysset vilket naturligtvis hade varit otroligt snyggt. Tar sedan Fernandes roll i slutet av matchen, kanske för att Bruno sprungit sig trött. Kan dock ännu bättre, och kommer bli bättre.

Scott McTominay: 6

Gör inte bort sig men syns heller inte särskilt mycket. Höjer sig något i andra halvlek i takt med hela lagets självförtroende och kämpaglöd. Men lär nog inte stärkt sina aktier som startspelare när Casemiro kommer in.

Jadon Sancho: 7

Grym aktion vid 1–0-målet, tillbaka lite mot formen på försäsongen. Fick till och med Van Dijk och Miller att hetsa mot varandra efter den aktionen. Rörde sig mycket bra överlag i första halvlek, men mattas av efter hand.

Bruno Fernandes: 7

Piggare idag än på länge idag. Gör många löpmeter. Kan vi hoppas på en pånyttfödd Fernandes?  Är han bättre på grund av att Ronaldo inte spelar? Det finns inga enkla svar men den senare frågan är intressant. Fernandes måste hålla denna nivå om laget ska komma i gång. Från och till fortsätter han med sitt farliga spel och är nära att sätta ett självmål. Det drar ned betyget något men hamnar ändå på betyget bra. Hans många löpmeter ger resultat och Fernandes gör idag än bättre match än på mycket länge.

Anthony Elanga: 7

Mycket pigg första halvlek av svensken. Så här vill vi se Elanga även om han borde tryckt in målet när han la bollen i stolpen. Fint att få starta såklart och måste då ta chansen vilket han gör. Skapar överlag stora problem för Alexander Arnold och får betyget 7+.

Marcus Rashford: 7

Piggare i denna match än på länge, lite svårt att få till det där lilla extra men så kommer ändå målet till slut signerat Martial. Viktigt! Hopp om en ljusare framtid finns om självförtroendet nu kommer.

Anthony Martial: 8

Inbytt efter första 45. Mycket fint inhopp. Börjar med en briljant framspelning till Rashford och ser mycket pigg ut överlag. Lägger rätt passningar och ser mycket mer tajmad ut än förra säsongen. Kan vi hoppas på att Martial börjar återfå sin gamla form. Jag tror det.

Fred: 6

Inbytt minut 71. Gör sitt jobb utan att briljera.

Cristiano Ronaldo: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Aron Wan-Bissaka: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 8

Nu får han sitt första riktigt bra betyg. Det var på känn redan innan match idag när elvan presenterades att saker skulle gå framåt. Att byta ut flera tongivande spelare varav Ronaldo var vågat och uppenbarligen riktigt bra. Har absolut sett till att ”ryta in” en bättre glöd i alla spelare. Backlinjens formering var ett lyckodrag och även anfallslinjen kändes för dagen helt rätt.