Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Dubravka nära / Troligen ingen Antony på torsdag / Turner talar ut

Vi närmar oss Deadline Day och det blir därför en hel del transferrykten. Utöver det har Mille Turner talat ut om vad som hände henne, samt att Ralf Rangnick kommenterat United i korta ordalag.

Dubravka nära

Enligt ESPN är Manchester United nu väldigt nära att låna in Newcastlemålvakten Martin Dubravka för resten av säsongen, med en option på att köpa honom.

Dubravka har varit mer eller mindre helt ordinarie i Newcastle under fyra säsonger, men i somras anlände Nick Pope och han har nu tagit över som förstemålvakt, och ur Dubravkas synvinkel kan man väl lika gärna sitta på bänken i Manchester som i Newcastle.

Troligen ingen Antony på torsdag

Enligt The Athletics Laurie Whitwell är det osannolikt att Antony, som av allt att döma kommer bli Unitedspelare inom de närmaste dagarna, kommer kunna medverka mot Leicester redan på torsdag.

Anledningen är att han behöver ett arbetsvisum för att få spela, och det är en process som tar något längre tid.

Turner talar ut

Damlagets Mille Turner gjorde nyss comeback efter dryga halvåret vid sidan av planen. I en längre intervju med Telegraph berättar hon att om hon fortsatt spela hade hon riskerat att få en hjärnblödning.

Det som höll henne borta heter på engelska Carotid artery dissection, vilket enklast kan förklaras som en blödning i en kärlvägg. För unga vuxna är detta den vanligaste anledningen till att man drabbas av en hjärnblödning.

Turner berättar att hon först anade att något inte stod rätt till när hon började känna sin hjärtrytm i örat. När hennes syn och tal sedan också började påverkas gick hon snabbt till klubbens läkare, och efter vidare undersökningar konstaterades vad hon hade och hon var tvungen att upphöra med all fysisk aktivitet omedelbart.

Tillsammans med läkarteamet i United och specialister i London har hon under det senaste halvåret så sakteliga rehabiliterat sig, och nu är hon sedan någon vecka helt och fullt med i Uniteds trupp igen efter att läkarna gett henne grönt ljus.

Till läkarna önskar hon att det fanns något hon kunde göra som var tack nog.

”Jag kan inte tacka dem nog, jag önskar att det fanns något jag kunde göra som är tillräckligt stort för att tacka dem. De har varit otroliga, de har gått utöver det vanliga för mig.”

Rangnick påstår sig ha vetat tidigt

Ralf Rangnick har i en intervju med österrikiska Der Standard gjort ett kort uttalande kring United. Intervjun handlar egentligen om hans jobb som förbundskapten, men på en fråga om det är sant att man lär sig mer av att förlora än av att vinna svarade Rangnick:

”Jag tror inte det. Som tränare eller sportchef handlar det om att kunna utveckla saker, och att minimera chansfaktorn så mycket som möjligt. Att man utvecklar ett lag i en riktning där man använder kontroll över spelet och en viss typ av fotboll för att skapa betydligt fler chanser än vad man tillåter motståndaren. Det skulle inte ta Manchester United sex månader att göra det. Efter bara två veckor var det uppenbart för mig var problemen fanns, och vad som måste göras för att åtgärda dem, men frågan är om man har möjlighet att ändra på de här sakerna.”

Följdfrågan handlade om Cristiano Ronaldo, och svaret visar att Rangnick kanske inte har jättemycket till övers för portugisen. På frågan om Rangnick skulle ta ut Ronaldo om han var från Österrike svarade Rangnick helt kort ”Han är inte från Österrike”.

Transfernyheter

Vi avslutar dagens nyhetssvep med lite diverse mindre transfernyheter.

Wan-Bissaka blir kvar

Enligt David Ornstein har såväl Crystal Palace som West Ham kommer med förfrågningar om att köpa Aaron Wan-Bissaka, men United skall ha nekat dessa och sagt att spelaren inte kommer lämna på vare sig lån eller permament. Anledningen är att United vill ha två högerbackar i truppen, och att det anses vara för kort tid kvar på transferfönstret för att man skall hinna hitta en ersättare.

Groenen överens med PSG?

Uniteds holländske mittfältare Jackie Groenen sägs vara överens med franska Paris Saint-Germain, och skall vara väldigt sugen på att flytta till den franska huvudstaden. Hon har dock ett år kvar på kontraktet med United, som sägs vara väldigt ovilliga att sälja sin mittfältare. PSG å sin sida skall vara sugna på att ha affären klart snabbt, så om det ligger någon sanning i ryktena skulle det kunna gå undan.

Cavani klar för Valencia

Avslutningsvis så kan vi meddela att Edinson Cavani till slut hittat en ny klubb. Efter att ha spelat i den uruguayanska, italienska, franska och engelska ligan är det nu dags för ett äventyr i Spanien, då han skrivit på för två år i Valencia. Lycka till säger vi.