Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Leicester City - Manchester United
Låt inte Leicester förstöra något vackert en gång till

Det var Leicester City som förstörde Louis van Gaals Manchester United. Efter en bedrövlig start på den nederländska tränarens Unitedkarriär tycktes allt plötsligt klaffa. Vi körde över QPR med den bästa fotbollen som har spelats på den här sidan Sir Alex Ferguson. Vi fortsatte på den inslagna vägen i Leicester.

Sedan fallerade allt. United tappade 3-1 till förlust 5-3 och Van Gaal tappade all tro på sitt lag. Framöver handlade allt om riskminimering och med riskminimering kan du aldrig bli bra på riktigt.

Erik ten Hag fick precis som Van Gaal en usel start på karriären i United (precis som Van Gaal efter en utmärkt försäsong). Uppsvinget har inte varit lika dramatiskt, även om segern mot Liverpool förstås värderas högre än en seger mot QPR.

Ten Hag kommer inte byta filosofi bara. Han kommer inte börja riskminimera.

Men alltjämt är kvällens match mot Leicester oerhört viktig. För två raka vinster ger oss lite andrum. Inte mer än så. Vårt självförtroende är fortfarande bräckligt. Vi måste bygga det med nya segrar. Först därefter kan vi börja hantera motgång igen.

Jag hoppas att vi fortsätter med elvan som har tog oss till två vinster förra veckan. Med ett undantag: IN MED CASEMIRO!

(Förutsatt att Raphaël Varane bedöms klara två matcher på tre dagar. Han är ju väldigt bräcklig, fransmannen.)