Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Antony och Martin Dúbravka har fått sina tröjnummer

Antony kommer att spela i nummer 21 för Manchester United medan Martin Dúbravka har fått nummer 31. Detta bekräftar United på lördagen.

De båda nyförvärven är tillgängliga för spel mot Arsenal imorgon, bekräftar United också.

Ytterforwarden Antony kommer alltså spela i 21. Nummer 21 har vi haft tidigare med blandad framgång. Edinson Cavani tog över 21 efter Daniel James förra säsongen, vilket såg Cavanis prestationsnivå sjunka betänkligt. Inte för att det lär höra ihop, men ändå. Före James var det Ander Herrera som bar 21 i fem säsonger.

Andra spelare som har haft 21 och gjort avtryck är Rafael da Silva, Diego Forlán och Henning Berg. Mindre framgångsrika med 21 var Ángelo Henríquez, Dong Fangzhuo och Pat McGibbon. Vår allra första nummer 21 var Lee Martin, FA-cuphjälten från 1990. Han hade 21 i en halv säsong innan han lämnade för Celtic i januari 1994.

Målvakten Dúbravka tar över 31 från Nemanja Matić. Före Matić är det överraskande många som har burit tröjan. Bastian Schweinsteiger, Marouane Fellaini, Scott Wootton, Corry Evans, Fraizer Campbell, David Jones, Darren Fletcher, Nick Culkin, William Prunier och Keith Gillespie har alla burit det ärorika numret.