Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Kaos i det spanska damlandslaget / Maguire från start ikväll / Martinez i USA

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att Ona Batlle och Lucia Garcia är två av de 15 spelare som vägrar att spela för den spanska förbundskaptenen Jorge Vilda. Utöver det så ser det ut som att Harry Maguire kommer att starta för England ikväll, och slutligen så verkar det som att Lisandro Martinez VISA-problem är lösta.

Kaos i det spanska damlandslaget

Hela 15 spanska landslagsspelare har beslutat sig för att inte spela så länge som den nuvarande förbundskaptenen Jorge Vilda är kvar i laget.

Enligt Molly Hudson på The Times så har Vilda enligt de 15 spelarna skapat en dålig kultur i laget som har påverkat både prestationer och psykisk hälsa. I denna gruppen av spelare som vägrar att spela för Vilda så hittar vi de två Uniteds-spelarna Ona Batlle och Lucia Garcia.

Det spanska fotbollsförbundet har sedan gått ut och sagt att man inte kommer att låta spelarna ifrågasätta förbundskaptenen och hans ledarstab eftersom att ta sådana beslut inte ligger inom deras kompetensområde.

Maguire från start ikväll

Enligt The Athletics David Ornstein så kommer Harry Maguire att spela från start i Englands Nations League-match mot Italien ikväll.

Trots situationen i Manchester United så ska Gareth Southgate ha förtroende för Maguire, som själv också känner sig lugn och självsäker kring situationen.

Pappersstrulet löst för Martinez

Efter lite pappersstrul så har Lisandro Martinez nu anslutit till den argentinska landslagstruppen inför deras kommande matcher.

Martinez, tillsammans med några andra argentinska Premier League-spelare har haft svårt att få klartecken att resa till USA på grund av att den amerikanska ambassaden hållit stängt på grund av drottningens bortgång, men nu har 24-åringen alltså landat i USA och bör vara redo för matcherna som kommer.