Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Dalot-dubbel när Portugal vann stort

Flera Unitedspelare fick spela fotboll för sina landslag under lördagen. Fokuset denna kväll ligger på Portugals Unitedtrio och vad som blev en tuff kväll för Lindelöf och Sverige. Två spelare som gjort det bra på senaste tiden, Lisandro Martínez och Scott McTominay, var också i spel under lördagen.

Dalot-dubbel när Portugal vann stort

Diogo Dalot är en spelare fylld av självförtroende just nu och det såg man verkligen i Portugals 4-0 vinst mot Tjeckien i Nations League. Den 23-åriga högerbacken gjorde sina första två mål för sitt land i vad som bara kan beskrivas som en toppklassig bedrift. Det första målet var ett simpelt avslut i straffområdet men det andra målet var det som kommer att pratas mest om, ett välplacerat långskott med vänsterfoten efter att ha fintat bort sin försvarare. Se Dalots andra mål nedan.

Dalot var dock inte den enda Unitedspelaren som fick göra mål i matchen. Bruno Fernandes fick också fira då han stod för 2-0 målet.

En spelare som dock inte fick göra mål i storvinsten var kaptenen Cristiano Ronaldo, som inte riktigt fick till avsluten i matchen.

Lisandro höll nollan då Argentina utökade sviten

Lisandro Martínez har under säsongsinledningen mötts av frågetecken angående hans okonventionella fysik för en mittback, något som den förra Ajax spelaren besvarat med starka och passionerade prestationer på planen. Prestationer som uppmärksammats av Argentinas tränare Lionel Scaloni, som startade försvararen i deras vinstmatch mot Honduras som spelades natten mot lördag. En vinst som utökade Argentinas obesegrade svit till 34 matcher.

Lisandro spelade hela matchen och hjälpte laget att hålla nollan. Målen i matchen gjordes av Lionel Messi (2x) och Lautaro Martínez.

Tungt för Lindelöf och Sverige

Det blev ingen rolig kväll för svenskarna nere i Serbien då Fulhams Aleksandar Mitrovic gjorde hat-trick. Kaptenen Victor Lindelöf hade det tufft i Janne Anderssons trebackslinje och inhoppet av Anthony Elanga i den andra halvleken hjälpte tyvärr inte resultatet som stannade på 4-1.

Förlusten är Sveriges fjärde raka nederlag i Nations League och truppen står nu inför en viktig match mot Slovenien den 27:e september.

McTominay hjälper Skottland till toppen

Scott McTominay har överträffat mångas förväntningar under de senaste matcherna med sin goda form. Detta fortsatte då han startade på Skottlands mittfält i 2-1 segern mot Irland.

En vinst som innebär att Skottland toppar sin Nations League grupp inför den sista matchen.