Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Två spelade matcher – som båda slutade i tennissiffror

I denna ungdomskoll tar vi upp de två spelade matcherna sedan landslagsuppehållets avslut. Vi nämner också att Tony Whelan har fått pris, och så tar vi en närmare titt på Kobbie Mainoo som stod för ytterligare en imponerade insats i helgen.

Det har bara spelats två matcher sedan landslagsuppehållet och man får säga att resultaten har varit blandade. För U18 blev det storseger, och för U21 blev det storstryk.

Matcher sedan senast

Tennissiffror för både U18 och U21

Juniorerna och reserverna har spelat en match vardera efter landslagsuppehållet och det kunde inte ha slutat mer annorlunda för lagen. Båda matcherna spelades mot Blackburns U18 respektive U21 och för juniorerna blev det en seger med hela 6-1 medan reserverna förlorade med samma siffror.

Om vi börjar med det positiva så tog juniorerna sin andra trepoängare för säsongen och man gjorde det på ett imponerande sätt, både resultat- och spelmässigt. I startelvan mot Blackburn fanns Kobbie Mainoo som hittills har spenderat sin tid med reserverna, och han visade återigen att han är alldeles för bra för att spela med U18. 

När matchen väl hade börjat så behövde man inte vänta alltför länge på det första målet. I den tredje matchminuten gjorde nämligen James Nolan 1-0 efter förarbete från Maxi Oyedele och Sam Mather. 2-0 kom sedan från Manni Norkett som snappat upp returen efter att Kobbie Mainoo dribblat sig fram till ett bra skottläge och sedan tvingat fram en räddning från Blackburn-målvakten.

I andra halvlek fortsatte Uniteds fins spel och Norkett gjorde sitt andra för matchen återigen efter fint förarbete från Mainoo. 4-0 kom genom Adam Berry som från dryga 20 meter kunde slå in bollen i öppet mål efter den målvaktstabbe. Det femte målet kom sedan från Ethan Williams, men innan United skulle göra sitt sjätte så fick Blackburn in en reducering. Uniteds sjätte kom sedan genom Maxi Oyedele.

För U21 gick det som nämnt betydligt mycket sämre. Trots ett relativt starkt lag så åkte man på storstryk mot Blackburn. I den 25:e minuten tog Blackburn ledningen, och bara tre minuter senare utökade man den.

Blackburn skulle också få in ett tredje mål innan Shola Shoretire reducerade i den 36:e minuten. Hoppet om en comeback höll dock i sådär två minuter innan Blackburn gjorde både 4-1 och 5-1 innan den första halvleken var över. De skulle också göra ett sjätte mål i den 60:e minuten som fastställde slutresultatet. 

U21 har fortfarande inte tagit en trepoängare denna säsongen och trots att resultaten kanske inte har högsta prioritet så måste nya tränaren Mark Dempsey försöka ställa detta tillrätta.

Dags för EFL Trophy igen

Reservernas enda vinst kom i den första matchen i EFL Trophy där man slog Carlisle med 2-1. Imorgon är man tillbaka i spel i turneringen där man gästar Barrow. Barrow befinner sig för tillfället på en sjätteplats i League Two, alltså den engelska tredjedivisionen.

United leder fortfarande sin grupp på tre poäng, men Barrow är bara ett poäng bakom efter att ha vunnit sin första match på straffar. Förhoppningsvis kan detta vara en match som bryter reservernas problematiska period.

Pris till Whelan

Akademins ”program advisor” Tony Whelan fick pris av The Football Black List för sitt fantastiska arbete i regionen. The Black Football List grundades år 2008 med intentionerna att uppmärksamma det inspirerande arbete som har gjort i sporten från mörkhyade proffs.

Spelare i fokus

Som nämnt ovan så visade Kobbie Mainoo att han är alldeles för bra för att spela med U18, vilket inte direkt är förvånande då han redan är en av reservlagets bästa spelare. Mainoo visade prov på allt möjligt i juniorernas storseger mot Blackburn.

Han får allt att se så enkelt ut vilket han till exempel visade vid 2-0 målet när han utan ansträngning tog sig förbi ett flertal spelare och drog iväg ett skott som sedan ledde till Manni Norketts första mål. Vid Norketts andra mål stod han för ett känsligt lyft in i straffområdet som Finley McAllister sedan slog in till Norkett som gjorde 3-0.

Och det är just det som är grejen med Mainoo. Han är bra på det mesta och kan spela på ett flertal positioner. Han kan spela i en djupare roll där han kan utnyttja sin passningsfot och sprida bollar över hela planen. Sedan har han tekniken, bollkontrollen och även kreativiteten för att spela i en mer avancerad roll som han visade i helgen.

Det har sagts flera gånger men Kobbie Mainoo är en fantastisk spelare som i mitt tycke borde få en chans med seniorerna inom en snar framtid.

Några korta

  • Uniteds U16 har varit i Skottland och spelat två matcher. Där blev det två segrar mot Kilmarnock och Rangers med 4-1 respektive 6-3.
  • 16-årige Jack Kingdon fanns med på bänken för U21 i förlusten mot Blackburn. Det var första gången som Kingdon var med i en U21-trupp.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 17 oktober.

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik