Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Polly Bancroft anställs som chef för damfotboll

Manchester United bekräftar på fredagen att Polly Bancroft anställs som klubbens första chef för damfotboll (head of women’s football).

Bancroft ansluter från Brighton & Hove Albion, där hon var general manager för damlaget. Tidigare har hon haft roller hos Uefa och FA, där hon jobbat med fotbollstekniska aspekter, prestationsbaserat arbete och även affärsverksamhet inom damfotbollen.

I United blir hennes uppgift att ha en överseende roll för all damlagsverksamhet i klubben, från akademin upp till a-laget. Hon kommer att jobba nära damlagets huvudtränare Marc Skinner för att säkerställa att damlaget har största möjlighet att konkurrera i Women’s Super League. Bancroft kommer även jobba nära fotbollschef John Murtough gällande klubbens långsiktiga strategi.

Polly Bancroft säger:

Jag är jätteglad att komma till Manchester United i ett sådant viktigt skede för damlaget i den här spännande eran för damfotbollen.

Det här är den största klubben i landet och jag är uppspelt över att få bidra till klubbens framgång, tillsammans med John Murtough och Marc Skinner för att skapa något speciellt de kommande åren.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Vi är jätteglada att någon med Pollys erfarenhet och expertis kommer till klubben i den här spännande tiden för damlaget.

Under Marc Skinners ledarskap har laget etablerat sig som en av utmanarna i Women’s Super League och Polly bevisar redan att hon kan addera den extra ingrediensen för att ta oss till nästa nivå, både på och utanför planen.

Välkommen till Manchester United, Polly Bancroft!