Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Fulham - Manchester United
Oändligt viktigare än den stundande ökenvandringen

Imorgon reser många Manchester United-spelare iväg för att delta i ett korrupt idrottstvättningsprojekt. Idag ska de emellertid spela fotboll mot Fulham från London. Det är såklart oändligt viktigare.

För United är det nödvändigt med ett bra resultat inför det hemska uppehållet.

Erik ten Hag har fått en hygglig start på Unitedkarriären. Det kunde förstås ha varit mycket bättre. Jag är övertygad om att det skulle ha varit mycket bättre om vi hade haft våra bästa offensiva spelare tillgängliga oftare.

Defensiven fallerade mot Manchester city och även i de två matcherna mot Aston Villa. Totalt sett har vår defensiva utveckling ändå kommit betydligt längre än den offensiva utvecklingen.

Lag som Fulham besegrar vi dock inte genom att hålla nollan. Det gör vi genom att göra mål.

Under Erik ten Hag ser Anthony Martial ut att vara vår bästa målskytt. Den utvecklingen var det inte många som förutspådde i våras. Han har knappt spelat alls. Det var det betydligt fler som förutspådde.

För mig är det givet att Martial med Marcus Rashford och Antony som yttrar är vår bästa fronttrio. De har 42 minuter tillsammans (13 mot Omonia, då Martial gjorde mål framspelad av Rashford och 29 mot Everton, då Antony gjorde mål framspelad av Martial). Jadon Sancho borde vara den givna fjärdeanfallaren, men hans Unitedkarriär har hittills varit en besvikelse och jag skulle hellre se Alejandro Garnacho på planen om vi jagar mål.

Ett problem för Ten Hag är att det bara är Antony som trivs till höger. Rashford har knappt gjort en godkänd match som högerforward och även Sancho tycks trivas bättre till vänster, även om många gissade att han värvades som högerforward.

Antony är av allt att döma otillgänglig idag. Kan vi testa Garnacho till höger? Eller blir det kanske Anthony Elanga? Elanga är inte Manchester United-bra för närvarande men han åtminstone springa.

Bruno Fernandes till höger fungerar men då har vi ingen tia. Om vi inte flyttar upp Christian Eriksen, förstås. Men det tycks inte vara något som Ten Hag vill testa. Donny van de Beek kan inte få förnyat förtroende. Han kan inte få förnyat förtroende.

Cristiano Ronaldo saknas av allt att döma. Det är förmodligen bra för United.

Idag har vi också problem i backlinjen, där Diogo Dalot saknas. Jag gissar att det blir Tyrell Malacia som vikarierar men Victor Lindelöf är också ett alternativ.