Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga rykten
Manchester United vill sparka Cristiano Ronaldo ut ur klubben

Cristiano Ronaldo har av allt att döma gjort sitt i Manchester United. På fredagen rapporteras det i engelsk media att United vill stämma Ronaldo för kontraktsbrott.

”Manchester United vill sparka Cristiano Ronaldo ut ur klubben och är redo att stämma den portugisiska anfallaren för kontraktsbrott.”

Så skriver Paul Hirst i The Times.

Ronaldos kontroversiella intervju med Piers Morgan innebär vidare att Ronaldo inte längre är välkommen på Uniteds träningsanläggning Carrington, menar Hirst. United vill riva Ronaldos kontrakt och har anlitat advokater som får i uppdrag att fastställa att Ronaldos agerande utgör kontraktsbrott.

”Det betyder att Ronaldo nästan säkerligen aldrig mer kommer att spela för United igen,” skriver Guardians Jamie Jackson.

Över på ESPN har Rob Dawson liknande uppgifter och Mirrors David McDonnell skriver att ”Manchester United har inlett processen med att sparka Cristiano Ronaldo”. Enligt McDonnell ska United vara säkra på att klubben har laglig grund att riva Ronaldos kontrakt, då hans agerande ska ha vanhedrat klubben (”for bringing the club into disrepute”).

McDonnell skriver vidare att Ronaldo och hans representanter säkerligen kommer att bestrida Uniteds version. Erik ten Hag sägs ha meddelat Uniteds ledning att det är uteslutet att Ronaldo någonsin ska spela i hans lag igen. Samtliga källor är eniga i att Uniteds ledning bestämt står på Ten Hags sida.

Lauire Whitwell på The Athletic går inte riktigt lika långt som vissa av hans kollegor. Whitwell skriver att United överväger möjligheten att avsluta Ronaldos kontrakt och att en rättslig process har inletts. Det är emellertid många procedurer som ska genomföras innan Ronaldo potentiellt kan sparkas.

Hur som helst förefaller det onekligen vara givet att Cristiano Ronaldo har spelat sin sista match för Manchester United. Vi följer förstås utvecklingen.