Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Positivt kring Martial och Rashford / Nytt kontrakt för Shaw / Nya regler kring ägarskap

Dagens Unitedsvep kommer med det viktigaste som togs upp under dagens presskonferens inför söndagens match mot Newcastle. Vi går även igenom nyheter kring att Luke Shaw närmar sig ett nytt långtidskontrakt med klubben samt att nya regler kring ägarskap i Premier League har bestämts.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll idag sin presskonferens inför helgens möte med Newcastle på St. James Park. Vi fick höra tankar kring söndagens match, positiva skadeuppdateringar och lite annat. Här tar vi med de viktigaste svaren.

Om Rashfords skadetillstånd

Jag har gott hopp. Han tränade men han var tvungen att göra lite behandling, han var tvungen att göra lite individuell träning och idag fanns han med i gruppen. Jag tror att vi har en dag till, så jag har gott hopp om att han är tillgänglig. Jag tror det.

Om Shaws nya kontrakt

Jag har inte hört om han har skrivit på förrän nu, John har inte informerat mig förrän nu så jag måste vänta på det men om det är sant skulle jag vara riktigt nöjd. Definitivt, vi vill behålla honom eftersom han är en väldigt viktig spelare för vårt lag.

Om Martials status

Han har tränat i två veckor nu. Jag tror att han kan vara med i truppen till söndag.

Om McTominay i forwardsrollen

Jag tror att Scott kan spela i många roller, och det är klart, han har målkapacitet, det är klart. Vi har sett det för Skottland men även den här säsongen för oss, han är en riktigt bra avslutare. Men jag ser honom som en mittfältare, så jag tror att jag är nöjd med vad Wout gör för när Wout är i laget presterar laget bättre.

Om maskning

Vi vet att de [Newcastle] saktar ner spelet. Det är något som domaren inte vill, de vill ha tempo i spelet, det är målet från Premier League, att ha tempo i spelet. Så då måste de också vara konsekventa för att släppa spelet och göra och agera som reglerna är.

Om söndagens match

Vi vill, som varje match, diktera, kontrollera spelet. Vi spelar mot en bra motståndare, det är vi medvetna om, de har en bra säsong med sin manager, med sitt sätt att spela, det är verkligen ett lag som är svårt att slå. Men vi ser fram emot utmaningen, och eftersom vi redan haft många utmaningar den här säsongen, och vi har visat bevis på att vi kan slå dem.

Om mini-semestrar och pauser

Jag tycker att det är positivt att han tog en paus. Rashford, jag tror med Bruno, han spelade flest matcher av hela truppen. Jag tror att Manchester United som spelar flest matcher över hela Europa, särskilt med landskamper, så är våra landslagsspelare inte spelare som mestadels är på bänken med sina nationer, mest spelar de, så vi våra spelare spelade flest matcher under den här galna säsongen. Så, de behöver också tid för att de kan få en andningspaus och de kan samla energi. Jag tycker att det är positivt att han tog den tiden att stänga av fotbollen.

Nya regler kring ägarskap

Igår så offentliggjordes en överenskommelse mellan alla Premier League klubbar om nya regler kring ägarskap i ligan. De nya reglerna har att göra med ägarskapstestet som varje ny ägare måste klara för att beviljas tillstånd att äga en Premier League klubb.

En av de nya reglerna som implementeras är att individer som upptäcks ha begått brott mot mänskliga rättigheter inte kommer att kunna vara ägare eller styrelseledamot i en Premier League-klubb.

Ägarskapstestet har fått mycket kritik då det ansetts vara mycket enkelt att klara av testet, dessa nya regler är ett försök att motverka detta och göra testet striktare mot brott och förtryck av mänskliga rättigheter.

Läs mer om de nya bestämmelserna på premierleague.com

Nytt kontrakt för Shaw

Luke Shaw närmar sig ett nytt kontrakt med Manchester United, det rapporterar Laurie Whitwell och David Ornstein från The Athletic. Det nuvarande kontraktet utgår 2024 och Luke Shaw har nu godkänt villkoren för ett nytt fyraårskontrakt.

Luke Shaw har varit en mycket viktig spelare för Erik ten Hag denna säsong och hans viktighet för huvudtränaren är en stor anledning till att klubben har velat skriva ett nytt långtidskontrakt med spelaren.

Heaton skadad

Erik ten Hag blir utan andravalsmålvakten Tom Heaton några veckor då han återhämtar sig från en fotledsskada som uppkom under träning.

Heaton har startat två matcher denna säsong för Manchester United och den minst sagt rutinerade målvakten håll nollan i båda matcherna.

Vi önskar såklart Tom en smidig återhämtning.

Månadens spelare

Mars månad är på sin sista dag och det betyder såklart att månadens spelare har utsetts på herr och damsidan.

Bruno Fernandes

Bruno Fernandes är månadens spelare i mars efter tre mål och en assist på sex matcher. Det har varit ännu en månad där Bruno har fått spela en enorm mängd fotboll och det är svårt att inte bli imponerad av hans flås.

Alessia Russo

Alessia Russo är månadens spelare på damsidan. Månadens höjdpunkt kom såklart mot Leicester den 5.e mars där Russo satte ett hat-trick i en 5-1 vinst.

Cascarino uttagen till landslagsspel

Estelle Cascarino, januari-värvningen från Paris Saint-Germain är uttagen till Frankrikes landslagstrupp inför landskamper mot Kanada och Colombia. Värt att notera är också att Aïssatou Tounkara inte finns med i truppen.

Real Betis får böter

Real Betis får nu böta €33,500 från UEFA efter bortafansens beteende i det första mötet mellan lagen i Europa League på Old Trafford.