Spelarbetyg: Manchester United - Everton 2-0
I slutändan enkelt, trots extremt chansslöseri

Manchester United gjorde jobbet mot Everton och vann med 2-0. Scott McTominay i första halvlek och Anthony Martial efter paus gjorde målen i en match där United brände extremt många chanser i första halvlek.

Erik ten Hag valde ingen överraskande startelva, även om Harry Maguire istället för Raphaël Varane i mittförsvaret är notabelt. Offensivt samma uppställning som mot Brentford.

United var överlägsna i första halvlek och skapade otaliga målchanser. Matchen borde ha varit död och begraven. Tyvärr höll inte avsluten samma klass som resten av spelet och halvtidsledningen var bara 1-0.

Efter paus har United kontroll på tillställningen, även om Everton flyttar upp positionerna. Alltjämt är det länge bara 1-0 och då är det alltid osäkert. Tack och lov kommer 2-0 med 20 minuter kvar att spela och sedan är det en transportsträcka.

Tyvärr oroas vi av att Marcus Rashford lämnade planen skadad.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Har en bra långpass och är för en gångs skull bekväm med bollen vid fötterna. Har väldigt lite målvaktsarbete att göra.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Förstås avdrag för missat öppet mål. Avdrag också för ett par hemska passningar i andra halvlek. Detta till trots gör högerbacken en bra match. Fyller på bra offensivt och sköter defensiven klanderfritt, bland annat med en viktig brytning i eget straffområde efter en kvart. I min bok är det solklart att Wan-Bissaka just nu är vår bästa högerback.

Harry Maguire: 7

Ser som alltid lite stapplig ut. Vinner mycket boll i luften och har mestadels kontroll på sig själv och motståndet. Samtidigt är det tydligt att samarbetet med Martínez lämnar mer att önska.

Lisandro Martínez: 7

Imponerar som alltid i passningsspelet, bland annat med en härlig långpassning till Rashford. Gör det han ska i defensiven men det är tydligt att samarbetet med Maguire inte är klockrent.

Tyrell Malacia: 6

Inleder nervöst med något knepigt bolltapp. Spelar upp sig efter hand men nog saknas Luke Shaw.

Scott McTominay: 7,5

Fyller på bra i offensiven och det resulterar till slut i matchens första mål. Sköter sitt defensiva arbete och lyckas faktiskt med några progressiva passningar.

När inte anfallarna kunde göra det klev Scott McTominay fram.

Bruno Fernandes: 8

Har matchats in som åtta och det märks. Bättre i beslut än tidigare och gör mycket av det vi annars har saknat under Eriksens skadefrånvaro.

Antony: 6

Löper bra och kommer på så sätt till flera stora chanser. Avsluten är emellertid bedrövliga och åtminstone vid något tillfälle väljer han avslut när passning hade varit det bättre alternativet. Alltjämt märkligt att det är han och inte Sancho som blir offrad när Martial kommer in.

Marcel Sabitzer: 7

Trummar på bra i rollen som tia.

Jadon Sancho: 6

Är mestadels anonym och känslan är ständigt att han borde göra mer när han har bollen. Mer med bollen gör han före 1-0, där han bidrar med en fantastisk assist. Det räddar upp honom till godkänt betyg.

Marcus Rashford: 7

Missar chanser som ska vara mål. Annars genomgående kreativ och han gör det bra före 1-0 och ännu bättre före 2-0. Må skadan vara lindrig.

Anthony Martial: 7

Kommer in och placerar bollen i öppet mål. Det kan tyckas enkelt men det ska göras och när det görs har en inhoppande anfallare gjort sitt. Förhoppningsvis redo att spela från start nu när Rashford lär saknas i några matcher.