Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion - Manchester United 1-0
Vikten av att utnyttja sina chanser

Det blev en rejäl besvikelse när Manchester United gästade Brighton. Det såg länge ut att bli en mållös historia, men efter att VAR utdömde en straff i matchens slutminuter så fick man lämna sydkusten med noll poäng.

Ska vi vara ärliga så skulle Manchester United ha avgjort denna matchen i första halvlek. Man spelade riktigt bra fotboll och hade ett flertal chanser att ta ledningen. Antony hade bland annat en bra chans tidigt i matchen, men brassens avslut träffade inte ens mål.

Marcus Rashford hotade ofta i djupled, och kunde även han ha gjort minst ett mål i första halvlek.

Andra halvlek var dock inte ens nära samma nivå. Där styrde Brighton spelet från minut 46 till slutsignalen. Detta har vi tyvärr sett alldeles för mycket från United denna säsong, att man inte lyckas hålla ihop spelet en hel match, och denna gång kostade det.

David De Gea: 6

Satte ansiktet i vägen när Mitoma kom fri. Stod sedan för två viktiga räddningar i matchens slutminuter.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inledde lite skakigt där ett missförstånd med Lindelöf kunde kostat ett mål. Växte dock in i matchen och var återigen bra mot Mitoma.

Victor Lindelöf: 6

Svag pass till Wan-Bissaka som kunde resulterat i baklängesmål. Var sedan nära att få huvudet på ett inlägg från Casemiro.

Luke Shaw: 6,5

Gör det återigen riktigt bra som mittback. Får tillåtelse att vandra upp i mittfältet när man försvarar, där han konstant vann boll i farliga lägen. Drog sedan på sig straffen som gav Brighton segern.

Diogo Dalot: 5,5

Helt okej men inte mycket mer.

Casemiro: 6

Sånär målskytt, två gånger om. Levde lite farligt i andra halvlek där han likaväl kunde åkt på ett andra gult kort.

Fred: 6,5

Utbytt 76′. Var en mycket viktig del i United presspel som var riktigt bra i första halvlek. Försvann lite i andra halvlek vilket antagligen ledde till att han byttes ut.

Bruno Fernandes: 7

Tycker att han var bra i första halvlek när United skapade en del farliga lägen. Hade sedan en bra chans i andra som tvingade fram en fin räddning.

Antony: 5,5

Utbytt 76′. Hade flera chanser i första halvlek där det borde blivit minst ett mål. Hade sin bästa chans tidigt i matchen där han åtminstone borde träffat mål. Fick ett riktigt utbrott i andra halvlek där han likaväl kunde blivit utvisad.

Marcus Rashford: 5

Hade flera chanser som på en annan dag hade resulterat i mål. Kom inte riktigt in i matchen.

Anthony Martial: 5

Utbytt 84′. Fick inte jättemycket uträttat. Försvann helt i andra halvlek där han såg väldigt trött ut.

Marcel Sabitzer: n/a

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jadon Sancho: n/a

Inbytt 76′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Wout Weghorst: n/a

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Tycker att Ten Hag tog ut helt rätt lag där inkluderingen av Fred gav resultat i första halvlek. Tycker inte heller att bytena var något att klaga på.