Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Chelsea
Nu tar vi och avslutar jobbet

Imorgon har Manchester United chansen att säkra en topp fyra-placering vilket skulle innebära Champions League-spela nästa säsong. För att det ska ske måste man ta minst en poäng när man imorgon kväll välkomnar Chelsea till Old Trafford.

Manchester United

Ja, i och för sig räcker det med en poäng imorgon för att säkra en topp fyra-placering, men det borde bli mer än så. Att gå in med inställningen att försöka säkra ett kryss kan väldigt enkelt slå tillbaka, utan jag hoppas och förväntar mig att man går in på Old Trafford med inställningen att man ska vinna matchen.

Med tanke på hur bedrövliga Chelsea är för tillfället så borde det inte krävas alltför mycket för att man ska kamma hem tre poäng, men samtidigt måste jobbet göras.

Det ser ut som att man kommer att få ett välbehövligt tillskott i Marcus Rashford, som var tillbaka i träning efter att ha missat matchen mot Bournemouth på grund av sjukdom. Utöver det så verkar det inte som att man åkt på några fler skador.

Startelvan som ska försöka knipa en CL-plats tror jag kommer att likna den i söndags. Jag skulle säga att målvakt och backlinje är givna så länge ingen är skadad. Det innebär David de Gea i mål, med Aaron Wan-Bissaka, Raphaël Varane, Victor Lindelöf och Luke Shaw framför spanjoren.

Jag förväntar mig att Casemiro och Christian Eriksen fortsätter på mittfältet, men jag skulle inte heller bli förvånad om Fred tar danskens plats för att bidra med lite mer energi på mittfältet. Sedan kommer Bruno Fernandes att starta i sin vanliga roll.

Framåt så antar jag att Marcus Rashford kommer att ta Jadon Sanchos plats till vänster. Till höger är Antony given, och centralt tror jag att det blir Anthony Martial i 60 minuter innan han ersätts av Wout Weghorst. Jag hade även välkomnat idén om att starta Rashford centralt, för att på så sätt kunna få in Alejandro Garnacho i startelvan.

Möjlig startelva:

Chelsea

Chelsea verkar ha checkat ut för säsongen. Man ligger på en tolfteplats i ligan och har därmed egentligen inget att spela för, men trots det så förväntar jag mig att man går ut och gör en bra match imorgon.

Dock kommer man att vara utan ett flertal spelare. Benoit Badiashile är definitivt borta, och det finns utöver det en risk att Frank Lampard kommer att vara utan Marcus Bettinelli, Armando Broja, Reece James, N’Golo Kante, samtidigt som Ben Chilwell, Marc Cucurella, Mateo Kovacic och Mason Mount är stora frågetecken. Även Joao Felix är tveksam då han ströks ut matchtruppen mot Manchester City i helgen.

Dock har man en stor trupp att välja ifrån och därför förväntar jag mig att Lampard kommer att ställa upp med en stark elva.

Därmed tror jag att Kepa Arrizabalaga kommer att vakta målet, och de tre mittbackarna tror jag blir Kalidou Koulibaly, Thiago Silva och Trevoh Chalobah. Ytterbackarna tror jag kommer att vara samma som mot Manchester City, alltså Cesar Azpilicueta och Lewis Hall.

Det centrala mittfältet tror jag också kommer att vara detsamma som i helgen, vilket innebär Ruben Loftus-Cheek och Enzo Fernandes. Dock tror jag att Noni Madueke kommer att ta Connor Gallaghers plats i startelvan, och han kommer att bilda anfallstrio med Raheem Sterling och Kai Havertz.

Möjlig startelva:

Historik

Man kan lugnt säga att det varit jämt mellan Manchester United och Chelsea de senaste matcherna. Faktum är att de fem senaste matcherna har alla slutat oavgjort. Det senaste mötet mellan lagen kommer nog de flesta ihåg. Det var den matchen där Casemiro räddade en poäng i matchens slutminuter.

Visste ni att…

 • På de senaste fem matcherna har lagen kombinerat för enbart sex mål.
 • Manchester Uniteds senaste ligaförlust på hemmaplan kom i maj 2013.

Matchinformation

Manchester United
Chelsea
Turnering: Premier League, omgång 32
Tid: Torsdagen den 25 maj 2023, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sabitzer (knä, inget datum)
 • Heaton (fot, inget datum)
 • Martínez (mellanfotsben, juli/augusti)
 • Van de Beek (knä, juli)
 • Jones (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Rashford (sjuk, stor chans)
 • Mainoo (oklart status, liten chans)
FORM
O27/4TottenhamBPL2-2
V30/4Aston VillaHPL1-0
F4/5BrightonBPL0-1
F7/5West HamBPL0-1
V13/5WolvesHPL2-0
V20/5BournemouthBPL1-0

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Badiashile (ljumske, augusti)
 • Broja (knä, juli)
 • James (lår, juni)
 • Kanté (ljumske, juni)
 • Bettinelli (skadad, inte datum)
Tveksamma:

 • Mount (ljumske, liten chans)
 • Cucurella (lår, liten chans)
 • Chilwell (lår, liten chans)
 • Kovacic (skada, liten chans)
FORM
F18/4Real MadridHCL0-2
V26/4BrentfordHPL0-2
F2/5ArsenalBPL1-3
F6/5BournemouthBPL3-1
O13/5NottinghamHPL2-2
V21/5Man CityBPL0-1

United mot Chelsea

Totalt:19278-60-54299-229
Hemma:9039-31-20139-84
Premier League:6117-26-1875-74
SENASTE MÖTENA
O2021-02-28BPL0-0
O2021-11-28BPL1-1
O2022-04-28HPL1-1
O2022-10-22BPL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O2019-04-28HPL1-1
V2019-08-11HPL4-0
O2020-10-24HPL0-0
O2022-04-28HPL1-1