Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Försäljningen verkar dröja / Före detta city-spelare ryktas / Batlle uttagen

Som ni kanske gissade på förhand innehåller dagens svep en del nyheter om försäljningen, men vi har även en damlandslagstrupp och ett rykte från Tyskland att bjuda er på.

Försäljningen drar med sig ytterligare dröjsmål

Det går fort i hockey (och även fotboll, uppenbarligen). Senast igår rapporterade vi att ett föredraget bud för att köpa Manchester United skulle annonseras redan nästa vecka, per rapporter från The Times.

Men enligt nya rapporter ses det inte som nödvändigt att få ett slut på försäljningen utan Glazerfamiljen väljer istället att, likt en blockbuster-thriller, få alla supportrar på helspänn i väntan på ett besked om klubbens framtid.

Enligt rapporter beror det på att båda parter, i det här fallet Sheikh Jassims ”Nine Two Foundation” och Sir Jim Ratcliffes ”INEOS”, har befunnit sig i samtal och förhandlingar som vanligtvis reserveras till en ”föredragen budgivare” samtidigt som inga av parterna har givits exklusiv rätt att buda på klubben. Kortfattat så har båda parterna rätt att buda på klubben och båda är i långtgående samtal gällande budgivning.

Just nu finns det alltså inga planer på att ge någon av intressenterna grönt ljus utan kapplöpningen tillåts fortgå, förmodligen för att klämma ut så mycket som möjligt från budgivarna. Det är värt att notera att om inga av budgivarna ges grönt ljus behöver inte klubben nödvändigtvis säljas utan kan förbli i Glazer-ägo.

Före detta city-talang ryktas till United

Den 22-årige Wolfsburgmittfältaren Felix Nmecha (notera förnamnet då Felix har en äldre brorsa som även han spelar i Wolfsburg) har slagit igenom stort i Tyskland den här säsongen. Felix, som är född i Tyskland men uppväxt i Manchester, fostrades likt sin äldre bror i Manchester citys akademi sedan barnsben.

Efter att hans kontrakt blev uppsagt av city 2021 flyttade båda bröderna Nmecha till Wolfsburg. Där har Felix etablerat sig i A-laget och hans prestationer ledde till en landslagskallelse från Tyskland. Felix fick därefter göra landslagsdebut i en vänskapsmatch mot Belgien den 28:e mars i år.

United har inlett samtal med 22-åringens far, som agerar som hans agent. Dortmund har även de visat intresse för den unge Nmecha, som letar efter en ersättare till Jude Bellingham. En möjlig prislapp för att få Nmecha att komma till rätt sida av Manchester skulle ligga på ungefär 15 miljoner pund.

Batlle uttagen – García nobbad

Spanska damlandslaget har släppt sin preliminära trupp till damfotbolls-VM som kickar igång den 20:e juli i Australien och Nya Zeeland. Vi noterar såklart att Ona Batlle är med men att Lucia García i helt oförståelig manér inte är uttagen.

Spaniens unga trupp har klättrat i världsrankningen och hoppas på att knipa sitt första VM-guld i historien. Bästa resultatet i VM-sammanhang var 1997 (i Sverige!) när Italien svepte bort spanjorskorna i semifinalen.