Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Wrexham
Binnion leder United mot kändislaget

Erik ten Hag lämnar över tyglarna till U18-tränaren Travis Binnion när United möter Wrexham tidigt imorgon (sent i natt?). Det är passande nog för en låg medelålder förväntas råda i truppen när United möter Ryan Reynolds och Rob McIlhennys walesiska TV-lag i San Diego.

Manchester United

Som sagt så är det Travis Binnion som får ansvaret att coacha laget mot Wrexham, men Ten Hag och delar av tränarstaben förväntas ändå finnas på plats som stöd innan de reser till Houston för att möta Real Madrid.

15 spelare har bekräftats till San Diego, varav nästan alla 15 tillhör ungdomslagen, som förhoppningsvis får värdefull erfarenhet mot Wrexham. Jonny Evans är det enda undantaget, som efter att ha missat mötet mot Arsenal får chansen igen. Anledningen är enligt United att seniorspelarna ska kunna få gott om vila inför kampen mot Real Madrid dagen därpå.

Jonny Evans får infinna sig i truppen igen efter ett avbräck mot Arsenal.

Så räkna med en ung elva utan ett överflöd av startspelare. Man får väl räkna med att ett flertal av spelarna som fick utebli mot Arsenal åter får speltid, som Hannibal, Donny van de Beek, Facundo Pellistri och Alvaro Fernandez för att nämna några. Det är ännu inte säkert om André Onana förväntas dyka upp, men det sunda förnuftet säger att en debut mot Real Madrid känns mer aktuell än en debut mot Wrexham.

Wrexham

Hur många av er har sett ”Welcome to Wrexham”? Jag har sett den. En hygglig mumsbit av feelgood-TV, absolut, trots att den präglas av en smärtsam anpassning till en amerikansk publik. Ja, jag vet vad ”pitch” betyder…

Wrexham var en gång en klubb i skymundan och inte precis en klubb som åker på turné i USA. Faktum är att Wrexham aldrig har spelat i högsta divisionen i sin långa, anrika historia. Men nu är Wrexham klubben på allas läppar. Det är såklart tack vare kändisägarna Ryan Reynolds och Rob McIlhenney, som i samband med deras köp av klubben 2020 producerade blockbusterdokumentären ”Welcome to Wrexham”. Det är inte heller någon tillfällighet att matchen mot United spelas i San Diego. Det är knappa 2 timmar med bil från ägarnas bostad i Los Angeles, så vi förväntar oss såklart kändisbesök.

Ryan Reynolds och Rob McIlhenney har satt Wrexham på världskartan.

Men om vi ska prata om fotboll så dominerade Wrexham femtedivisionen förra året och spelar i Football League igen efter 15 långa år. 116 mål och 43 insläppta på 46 matcher. Såklart är det svårt att mäta lagets kvalité med Manchester United, men det blir lite kul att se hur Wrexham klarar sig mot Uniteds ungdomliga trupp.

Spelaren vi bör passa oss för stavas Paul Mullin. En spelare ni garanterat är bekanta med om ni har sett serien. Att kalla honom målspruta känns undermåligt. 38 baljor mäktade Mullin med förra säsongen. Han är egentligen alldeles för bra för den nivån han befinner sig i, något han halvt erkänner själv. Väldigt begåvad avslutare, snabb och förvånansvärt atletisk. Så ögonen på Super Paul Mullin!

Historik

Manchester United har spelat 5 matcher mot Wrexham i historien. Summa summarum: 5-0 i matcher, fördel United. Första mötet klubbarna emellan kom 1957 i FA-cupens fjärde omgång, en match som slutade 5-0 (United gick senare till final). 1990 möttes lagen i den underbara och saknade cupvinnarcupen, där United också vann 5-0 över två matcher. Som ni kanske minns vann vi den turneringen.

Väder

Vi fortsätter på insatt spår med väderkolumnen. Ni får gå och lägga er tidigt idag för matchen mot Wrexham börjar 04:30, svensk tid. Men tydligen finns det något som heter tidszoner, så i San Diego börjar matchen 19:30. Konstigt det där. Eftersom det inte är mitt i natten i USA blir det klassiskt Kalifornienväder, med andra ord varmt. Runt 21-25 grader.

Visste ni att…

  • United har haft två spelare som också har spelat för Wrexham? En av dem kan synas till i natt, nämligen Ben Foster. Mickey Thomas, den andre, är Wrexham-produkt och bidrog med fart och fläkt på vänsterkanten under Dave Sexton tidigt på 80-talet. Han hade nyligen en mycket känslomässig kamp mot cancer. Han bidrog även under några år med matchanalys på Manchesterradio.
  • Wrexham, efter att ha blivit uppflyttade förra säsongen, är det enbart fjärde walesiska laget i Football League?
  • Wrexhams publikrekord var mot Manchester United 1957? Över 34,000 personer kom för att se Wrexham få däng.

Matchinformation

Manchester United
Wrexham
Turnering: Träningsmatch
Tid: Onsdagen den 26 juli 2023, 04.30
Plats: Aztec Stadium, San Diego, California
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Elyh Harrison, Dermot Mee
Försvarare: Sonny Aljofree, Jonny Evans, Will Fish, Marc Jurado, Willy Kambwala, Logan Pye
Mittfältare: Toby Collyer, Isak Hansen-Aarøen, Maxi Oyedele
Anfallare: Joe Hugill, Charlie McNeill, Mateo Meija, Shola Shoretire
Oviss status: Amad (skada), Elanga, Henderson (oklar status), Martial (matchform)
Förmodad frånvaro: Fred (personliga skäl), Malacia (skadad), Greenwood (internavstängning), Bailly (inte uttagen)