Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Onana tar på sig ansvaret / Ten Hag om vinsten och Højlund / Vinst för ungdomarna

Söndagens svep följer upp några kommentarer efter vinsten igår. Bland annat Onanas kommentar att han är ”ansvarig för allt”. Därutöver kan vi rapportera om att Robin van Persie på sin födelsedag leder Feyenoords U19 mot United i Kroatien just nu. Ny match ikväll. 

Onana tar på sig ansvaret

I kommentarerna efter match säger André Onana att han är glad för vinsten men att saker alltid kan bli bättre. Vissa saker måste fixas till. Med kommentaren ”I am responsible for everything” underförstår vårt nya stjärnskott att han tar ansvar för baklängesmålen och lobben han fick släppa förbi sig denna gång.

De flesta har dock pekat ut Diogo Dalots bakåtpass som anledningen till 0-1.

 

Ten Hag om vinsten och Højlund

Erik ten Hag var mycket nöjd med farten framåt i upphämtningen mot Lens under gårdagen. Han hyllade Rashford, Antony och Garnachos speed. Han menar att många av spelarna kan avgöra en match och betonade också mittfältet med Fernandes och Mount.

”Efter misstaget följde vi våra principer och regler”, sa Ten Hag efter matchen. Han menade också att laget hade fyra bra målchanser redan i första halvlek, ”vi gjorde inte mål då men det här laget har förmågan att göra mål”, menade Ten Hag. Inför match hade han talat om vikten att visa att laget är redo inför säsongen, och det fick vi också se.

Om Rasmus Højlund sa Ten Hag att han kommer passa mycket bra in i det här laget, skapa balans och bidra till mål, ”han är hungrig och beslutsam att nå framgång och vinna titlar”.

Idag kommer laget möta Athletic och där kommer andra få chansen att få speltid och visa de vill spela i premiären nästa måndag. Läs mer på Uniteds officiella hemsida.

Vinst för ungdomarna

Manchester Uniteds U19 lyckades vinna mot Dinamo Zagreb med 5-4 efter många vändningar och totalt nio mål i en händelserik match. Bland annat hämtade laget upp 4-2 inför en engagerad hemmapublik. Målen gjordes av James Scanlon, Victor Musa och Jack Moorehouse.

Finalen i Mladen Ramljak Memoria spelas nu mellan Manchester United och Feyenoord som leds av jubilaren Robin van Persie.  Matchen pågår och står 0-0 i halvtid.

Robin van Persie leder alltså ungdomarna i Feyenoord mot United idag på sin födelsedag.