Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Spelare påväg bort / Varanes frustration / Suzuki nekar United

Dagens Unitedsvep kommer med nyheter angående övergångsmarknaden, där fyra A-lagsspelare starkt ryktas bort från klubben. På annat håll så har Raphael Varane uttryckt sin frustration angående det ständiga matchandet under säsongen. Vi rapporterar även att Zion Suzuki har nekat United efter att klubbarna kommit överens om en övergång.

Spelare påväg bort

Fyra A-lagsspelare kan vara på väg bort från klubben under transfer-fönstrets sista veckor. Simon Stone verifierar tidigare rapporter om att en flytt till Real Sociedad för Donny van de Beek är högst troligt då holländarens Unitedkarriär ser ut att ha nått sitt slut. En annan spelare som Stone rapporterar vara tillgänglig för en flytt är Eric Bailly. Den ivorianske mittbacken spenderade förra säsongen utlånad till Marseille och beskrivs inte vara en del av Erik ten Hags planer för nästkommande säsong.

West Ham sägs även vara efter både Scott McTominay och Harry Maguire, ett bud för den sistnämde fick avslag för ett tag sedan. Det stora hindret med fortsatta förhandlingar för Maguire var att 30-åringen fick en rejäl löneökning till följd av Uniteds kvalificering till Champions League. West Ham har dock lagt ett nytt bud på Harry Maguire, värt runt 30 miljoner pund. Klubben tror att ett paket på 55-60 miljoner pund kan övertyga United att sälja både honom och Scott McTominay till London-klubben.

Varanes frustration

Raphael Varane har gått ut med ett meddelande mot FA angående reglerna kring intensiteten i matchschemat under säsongen. Varane framhåller bekymmer hos spelare och tränare angående den ständigt ökande mängden matcher under säsongen och hur detta negativt påverkar spelarna både fysiskt och mentalt. Läs Raphael Varanes meddelande i sin helhet nedan.

Suzuki nekar United

Manchester United var överens med den japanska klubben Urawa Red Diamonds om en övergång för unge målvakten Zion Suzuki. Den 20-årige spelaren har dock nekat United för att istället värvas av belgiska STVV, en japansk-ägd klubb från den belgiska högsta-ligan. United känner att Suzuki behövde minst två år innan målvakten var redo för att prestera på Premier League-nivå.

Uniteds jakt efter ännu en ny målvakt får fortsätta på andra håll.

Ten Hags ord efter helgen

Erik ten Hag pratade med United-media efter matchen mot Athletic Bilbao angående helgens kamper. Läs sammandraget av Ten Hags tankar nedan.

Ten Hag var nöjd med den sena kvitteringen från Facundo Pellistri mot Bilbao då laget visade karaktär efter att ha släppt in ett dumt mål i den första halvleken. Ten Hag såg även chansen att spela mot tio man som en bra övning, detta efter att Aitor Paredes fick se det röda kortet i den andra halvleken.

Huvudtränaren pratade även om de unga spelarna och höll fram vikten av att dessa spelare visar upp sig under försäsongen när möjligheten ges. De spelarna som fick speltid under försäsongen fick den då de förtjänade den, och Ten Hag verkar nöjd med deras utveckling.

Erik ten Hag la vikt på hur laget fann sig i ett underläge i båda helgens matcher, men visade bestämdhet och karaktär genom att lyckas komma tillbaka båda gångerna. Ten Hag gillade även vad han såg i början av Bilbao-matchen, där Jadon Sancho fick en mycket bra chans nästan direkt.

Läs om hela intervjun med huvudtränaren på manutd.com

Mary Earps bäst när England tog sig till kvartsfinal

Mary Earps stod för en fin prestation mellan stolparna när England lyckades ta sig förbi Nigeria efter ett straffavgörande. Matchen slutade 0-0 efter att Lauren James blivit utvisad sent under ordinarie matchtid, något som stoppade Ella Toone från att bytas in i matchen. Någon som fick lite speltid var Katie Zelem, som hoppade in under förlängningen.

England får nu möta antingen Colombia eller Jamaica i kvartsfinal.

RVP slog United i finalen

Efter bra form nere i Kroatien så nådde Manchester United U19-lag finalen av Mladen Ramljak turneringen. Där så tog det dock stopp för ungdomarna då Feyenoord U19, som leds av självaste Robin van Persie, krossade United med 0-3 och tog därmed hem pokalen.