Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vitt och rött
Manchester United lanserar tredjetröjan för säsongen 2023/24

Manchester United har lanserat sitt tredjeställ för säsongen 2023/24. En unik design minst sagt, där klubbmärket helt är ersatt av den ikoniska djävulen.

Precis som både hemmatröjan och bortatröjan har tredjestället varit känt sedan i maj tack vare läckor.

Tredjestället i år är vit-beige i färgen, ”benvit” enligt Adidas själva. Det är en relativt unik tröja, men ingen som är okänd för United sedan tidigare. Precis som med bortatröjan har inspiration hämtats från långt tillbaka i tiden, tröjan är nämligen inspirerad av hemmatröjan som bars säsongen 1909, året United vann FA-cupen för första gången. Adidas har uttalat sig om tankarna bakom tröjan:

Med en historia fylld av framgångar har vi många Manchester United-dräkter att hämta inspiration från. För den här säsongen var tröjan från 1909 katalysatorn för den inspirationen – som också utgjorde den perfekta bakgrunden för klubbens berömda identitet – den röda djävulen. Denna design är medvetet nedtonad, med några inslag av dagens trender, med sin noggrant utvalda benvita bakgrund vald för att låta den röda djävulen skina och inspirera till eld på planen.

Precis som bortatröjan görs tröjan av 100% återvunnet material. När tröjan bärs för första gången vet vi inte riktigt än.

Kampanjen bakom tröjan leds av ingen annan än före detta Unitedkaptenen Roy Keane:

 

Shorts och strumpor

Shortsen är i samma färg som tröjan, med en röd djävul på ena sidan. Strumporna är röda med en subtil djävul på. Som ofta är fallet med tredjeställ kan färgen på shortsen ändras, i det här fallet kan shortsen ersättas med röda.